Kορμός Αμυγδάλου

.. και ένα γλυκάκι είναι απαραίτητο .. Ένας κορμός αμυγδάλου με σαντιγί και μαρμελάδα πορτοκαλί .. είναι ότι καλύτερο για το καφεδάκι μας…!!

Υλικα

8 κσ αλευρι
4 κσ κακαο
1 κγ μπεϊκιν παουντερ
ελαχιστο αλατι
4 αυγα
12 κσ ζαχαρη
1 βανιλια
2 κσ νερο
1 φακελακι κρεμα ζαχαροπλαστικης
1 κγ εσανς αμυγδαλου
1 κουπα ψιλοκομμενα αμυγδαλα
1/2 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι ή οποια σας αρέσει
2 κούπες αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Κοσκινιζουμε μαζι το αλευρι το κακαο, το μπεϊκιν και το αλατι.
Χτυπαμε στο μιξερ τα ασπραδια σε μαρεγκα και ριχνουμε τη μιση ζαχαρη. Χτυπαμε χωριστα τα κροκαδια με την υπολοιπη ζαχαρη. Προσθετουμε το νερο και την βανιλια και ανακατευουμε. Ριχνουμε και την μαρεγκα και ανακατευουμε ελαφρα να μην χασει η μαρεγκα τον αερα της. Στο τελος ριχνουμε το μείγμα με το αλευρι. Στρωνουμε λαδοκολα σε ενα ριχο ταψι και απλωνουμε μεσα το μιγμα.

Το ψηνουμε σε μετριο φουρνο περιπου 15 λεπτα, προσεχουμε να μη μας ξεραθει.
Πασπαλιζουμε σε μια πετσετα ζαχαρη αχνη και γυριζουμε αναποδα το παντεσπανι μας. Βγαζουμε την λαδοκολα και το τυλιγουμε μαζι με την πετσετα σε ρολο και το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα.
Το ξετυλιγουμε και αν θελουμε το ραντιζουμε με λιγο λικερ της αρεσκιας μας.
Φτιαχνουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης οπως γραφει στο φακελο και προσθετουμε την εσανς αμυγδαλου και τα τριμμενα αμμυγδαλα.
Απλωνουμε την κρεμα στο παντεσπανι και το τυλιγουμε.
Με ένα πινέλο αλοιφουμε όλο τον κορμό με την μαρμελάδα πορτοκάλι ή όποια μαρμελάδα θέλετε εσείς, και κολλάμε τα αμύγδαλα φιλέ. Αφήνουμε στο ψηγειο 2-3 ωριτσες και σερβιρουμε …!!! ❤️❤️❤️❤️
Καλη επιτυχια..!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελενα Μακαρη