Kέικ με κρέμα σοκολάτας

Υλικά

150 γραμμάρια άσπρο αλεύρι
150 γραμμάρια σιμιγδαλι ψιλό
150 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml φρέσκο ​​γάλα
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
2 φακ ζάχαρης βανίλιας
4 αυγά
20 ml λάδι

Κρέμας σοκολάτας

200 γραμ. κουβερτούρα μαύρη ή γάλακτος
500 γραμ. γάλα φρέσκο
5 κουτ. σούπας ή 50 γραμ. κορν φλάουρ
200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
2 κουτ. σούπας λικέρ ή κονιάκ

Φόρμα δαχτυλίδι με μέγεθος 24 cm.

Εκτέλεση

Προετοιμασία Κρέμας

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια την κουβερτούρα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ ή το λικέρ.
Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει.
Αν η κρέμα μας σβολιάσει, τη χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή ένα μίξερ χειρός και είναι εντάξει.

Προετοιμασία του μείγματος για το κέικ.

Ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ρίξτε από πάνω τους και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη. προσθέστε τη ζάχαρη βανίλιας.
χτυπάμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι στο μείγμα και χτυπάμε ξανά.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι στο μείγμα των αυγών.

Μπορούμε τώρα να ζυμώσουμε τη ζύμη μας με το χέρι.
Παίρνουμε τη φόρμα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο ταψάκι.
Το αλείφουμε με λίγο βούτυρο ή το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος.
Ρίχνουμε το μείγμα για το κέικ.
Μοιράζουμε με ένα κουτάλι τη σοκολατένια κρέμα εδώ και εκει.
Καλύπτουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί.

Για μένα, πάνω και κάτω ήταν περίπου 45 50 λεπτά.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του σχήματος και το πάχος του κέικ.
Γύρω από την κρέμα, το κέικ παραμένει μια ιδέα πιο ζουμερό, και γύρω από τα τοιχώματα το σχήμα του είναι πιο αφράτο.

Το έτοιμο κέικ ψύχεται.

Μην βιαστείτε να το βγάλετε από τη φόρμα, γιατί η κρέμα είναι ζεστή και μπορεί να διαλλύσει. Κρυώστε το καλά πριν το κόψετε ή το αφαιρέσετε.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Μόνο τότε κόβεται.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://domashnivkusotii.com/

Προηγούμενο άρθροΨαρόσουπα με φρέσκο ψάρι Μυτιλήνης
Επόμενο άρθροΠαξιμάδια Γλυκάνισου