Κανταΐφι κρούστα με κρέμα από πάνω

Όταν έχετε μια γιορτή ή όταν λαχταράτε γλυκό, πώς να φτιάξετε το πιο εύκολο αλλά πιο νόστιμο τραγανό κανταΐφι κρούστα με κρέμα από πάνω.

Το μέγεθος ποτηριού που χρησιμοποιώ είναι 200 ​​ml

Απαραίτητα υλικά

500 γραμμάρια φρέσκο κανταίφι
150 γραμμάρια βουτύρου ή μαργαρίνης λιωμένο
100 ml λάδι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρης
2,5 ποτήρια νερό
1 φέτα λεμόνι

Για την κρέμα
3 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
1 συσκευασία κρέμας γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Τριμμένα καρύδια και κανέλα για από πάνω

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζαχαρη, νερό και μια φέτα λεμονιού και βραζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη
Μέσα στο λιωμένο βούτυρο προσθέτω το λάδι.
Σε μία μπασίνα ρίχνω το κανταΐφι και το ανοίγω με τα χερια πολυ καλά και απο πάνω ρίχνω μια κουταλιά αλεύρι.
Μετα περιχύνω το κανταΐφι με το βούτυρο και το λάδι και ανακατεύω πάλι με τα χερια να παει παντου το βούτυρο και υγρανθεί το κανταΐφι.
Τώρα το ρίχνουμε το κανταΐφι στο πυρεξ και το απλώνουμε ομοιόμορφα παντού και το πατάω ελαφρά για να πάρει το σχήμα απο το πυρ εξ και να σφιξει
Ναι, τώρα το κανταιφι είναι έτοιμο για ψήσιμο στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει

Τώρα θα προετοιμάσω την πουτίγκα
Σε μία κατσαρόλα 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 λίτρο γάλα και το αναμιγνύω με ένα σύρμα του χεριού για να διαλυθεί το αλεύρι.
Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς, περιμένω να βράσει και να πήξει
Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να το βγάζω απο την φωτιά. Κρατώ την κρέμα στην άκρη
Βγάζω το κανταΐφι απο τη φωτια και το περιχύνω με το σιρόπι και το αφήνω 20 λεπτά να το πιει το σιρόπι.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Ανακατεύω την κρέμα λίγο να αφρατέψει προσθέτω μέσα την σαντιγί και ανακατευω καλα.
Αδειάζω την κρέμα πάνω απο το σιροπιασμενο κανταιφι και την απλώνω και την ισιωνω.
Πασπαλίζω με κανέλα και τριμμένο καρυδι και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα

Βγαζω κόβω και σερβίρωωωωωωω

Subscribe to recipe’s youtube channel here