Κέικ Μπανανας με σοκολάτα και λαχανικά
Ακούγεται σαν μια απίστευτη γευστική εμπειρία που συνδυάζει την γλυκιά νοστιμιά της μπανάνας με την πλούσια σοκολάτα και την δροσερή φρεσκάδα των λαχανικών.
Υλικά
* 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
* 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
* 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
* ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 1 φλιτζάνι ζάχαρη
* 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
* 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
* 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
* 2 ώριμες μπανάνες
* 1 φλιτζάνι κολοκυθάκια τριμμένα στραγγισμένα
* 1 φλιτζάνι καρότα τριμμένα στραγγισμένα
* 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα + μια χούφτα για απο πάνω
* 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας + μια χούφτα για την κορυφή
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε τη φόρμα για κέικ
2. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
3. Σε ένα μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το λάδι, τη βανίλια και την μπανάνα.
Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
4. Ένα φλιτζάνι τη φορά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα της ζάχαρης.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και αφαιρούμε το μπολ από το μίξερ.
5. Προσθέστε τα στραγγισμένα και τριμμένα κολοκυθάκια, το καρότο, τους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια σοκολάτας.
ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
6. Ρίξτε στο ταψί, προσθέστε περισσότερα κομμάτια σοκολάτας και ολόκληρα κομμάτια καρυδιού από πάνω και Ψήστε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να αφαιρεθεί μια οδοντογλυφίδα ως επί το πλείστον καθαρή.
Η Συνταγή είναι της κας Suzanna Tatsis