Κέικ κάστανου και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Το Κέικ κάστανου είναι μία από τις πιο υγιεινές συνταγές κέικ που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε.Ταυτόχρονα, η νόστιμη γεύση του μήλου το καθιστά δημοφιλές ακόμη και απο την μηλόπιτα

Χρησιμοποιήστε το κεσεδάκια γιαουρτιού ως δοχείο μέτρησης.

Υλικά

3 κεσεδακια αλεύρι κάστανου
1 κεσεδακι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 κεσεδακι ζάχαρη
1 κεσεδακι ηλιέλαιο
3 αυγά
1 φακελάκι βανιλλίνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού ρούμι
2 μήλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Προσθέστε το αλεύρι από κάστανα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα
Στη συνέχεια προσθέστε τη βανιλλίνη, το ρούμι και τις σουλτανίνες.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα μήλα σε λεπτές φέτες και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε καλά
Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 24 cm, βάλτε μέσα το μείγμα και ψήστε στους 180° για περίπου μισή ώρα, μετά από 25 λεπτά
κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα, μόλις ψηθεί πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε ή κακάο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καστανόπιτα

Καστανόπιτα

Υλικά για μια φόρμα για κέικ 26 εκ

Αλεύρι απο κάστανο 350 γρ κοσκινισμένο
λάδι 8 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ζάχαρη 50 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
σταφίδες 100 γρ σταφίδες σουλτανίνα
κουκουνάρι 100 γρ κουκουνάρι
νερό 400 γρ κρύο νερό
δεντρολίβανο 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
αλάτι 1 πρέζα αλάτι
Καρύδι για διακόσμηση

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζετε το δεντρολίβανο στο λάδι για να το αρωματίσετε το οποίο πρέπει να ζεσταθεί ελαφρώς σε μια κατσαρόλα και να αφεθεί να φουσκώσει για λίγα λεπτά.
Βάλτε τις σταφίδες και μουλιάστε τις σε ένα ποτήρι ζεστό νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι από κάστανο που έχουμε κοσκινίσει και προσθέτουμε το κρύο νερό μέχρι να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές και χωρίς σβόλους μείγμα.
Προσθέστε το καυτό αρωματισμένο λάδι (αφήνοντας στην άκρη λίγη ποσότητα), τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.

Ανακατεύουμε τα πάντα και προσθέτουμε 70 γρ κουκουνάρι και 70 γρ σταφίδες, προηγουμένως μουλιασμένες και καλά στυμμένες.
Πάρτε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 26 εκ. αλείψτε το με το αρωματισμένο λάδι και ρίξτε από πάνω το μείγμα καστανου.
Το πάχος του δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 cm σε ύψος.
Ραντίζουμε το μείγμα με το υπόλοιπο λάδι και με το δεντρολίβανο, τις σταφίδες που περίσσεψαν και το κουκουνάρι και το καρύδι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.
Η καστανόπιτα είναι έτοιμη όταν σχηματιστεί μια ελαφριά κρούστα στις άκρες του ταψιού.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθρο” Σαρικοπιτάκια ” απλό και νόστιμο κέρασμα!
Επόμενο άρθροΘράψαλα στιφάδο…μπελαλίδικο αλλά σε αποζημιώνει η γεύση του