Κέικ μανταρίνι στο ταψί (με την φλούδα)

Η συνταγή για Κέικ μανταρίνι στο ταψί είναι υπέροχη που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Τα μανταρίνια που ψήνονται μαζί με το κέικ προσθέτουν μια δροσερή και φρουτώδη νότα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Είναι εύκολο να το παρασκευάσετε και δεν χρειάζεστε πολλά υλικά, κάνοντάς το ιδανικό για αρχάριους ζαχαροπλάστες. 

Υλικά:

300 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
180 γρ μαργαρίνη soft
3 αυγά
2-3 μανταρίνια πολτοποιημένα στο multi
1 κτγ βανίλια ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλια
500 γρ αλεύρι Φαρίνα Ζαχαροπλαστικής
180 γρ γάλα

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε 2 μανταρίνια κλημεντίνες.
Τα κόβουμε εγκάρσια για να απομακρύνουμε τυχόν κουκούτσια, τις ίνες που υπάρχουν στο κέντρο και τα σκούρα μέρη πάνω (εκεί που δένει το κλαράκι) και κάτω.
Τα βάζουμε στο multi και τα πολτοποιούμε.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 24 εκ.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε με το μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίξτε τα πολτοποιημένα μανταρίνια, τη βανίλια ζάχαρη και τις κάψουλες βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σιγά σιγά, προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο, εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί

Κέικ μανταρίνι στο ταψί (με την φλούδα)

και ψήστε για 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρετε και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλές:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μανταρίνια με πορτοκάλια ή λεμόνια.
Για πιο έντονο άρωμα μανταρινιού, μπορείτε να προσθέσετε και ξύσμα από τα μανταρίνια.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 100 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Σερβίρετε το κέικ σκέτο ή με σαντιγί ή με παγωτό.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είνα της κας Maria Chaloulou

Προηγούμενο άρθροΗ σπιτική κρεμούλα βανίλια της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΤυρομπούκιτσες