Kέικ μασκαρπόνε με νουτέλα

Το κέικ μασκαρπόνε με νουτέλα είναι ένα λαχταριστό γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της νουτέλας με την απαλή γεύση του μασκαρπόνε. Το κέικ είναι σπογγώδες και αφράτο, με έντονη γεύση σοκολάτας. Η επικάλυψη από νουτέλα και μασκαρπόνε είναι το κερασάκι στην τούρτα, και δίνει στο γλυκό μια πλούσια και κρεμώδη γεύση.

Υλικά

O 250 g Αλεύρι γ.ο.χ

O 250 g μασκαρπόνε
O 150 g Nutella
O 150 g ζάχαρη
O 60 g γάλα
O 3 αυγά
O 1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
O 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
O 50 g κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και το γάλα μέχρι να γίνει λείο,
συνεχίζοντας να ανακατεύετε με το μιξερ. Προσθέτουμε τη βανίλια, στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, μια πρέζα αλάτι και τα κομματάκια σοκολάτας και συνεχίζουμε με τομιξερ μέχρι να γίνει ένα λείο  μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και σε διάφορα
σημεία προσθέτετε τις κουταλιες Nutella με κουταλάκι του γλυκού.
Ψήστε στους 180° για 30/35 λεπτά. Κάντε δοκιμή με οδοντογλυφίδα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Η Συνταγή είναι του Mena Gaetano

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Kέικ σοκολάτας με κρέμα 

Kέικ σοκολάτας με κρέμα 

Τρελά νόστιμη και δεν απαιτεί επιπλέον εμποτισμό (μόνο αν σας αρέσει πολύ υγρό).
Ετοιμάστε ένα τέτοιο κέικ, σας διαβεβαιώνω ότι όλοι θα εκτιμήσουν τον συνδυασμό του παντεσπάνι και της ντελικάτης ιδιαίτερης κρέμας !
Φόρμα – 22 cm

Υλικά

150 γρ αλεύρι
4 αυγά
160 γρ ζάχαρη
20 γρ κακάο σε σκόνη
80 ml φυτικό λάδι
60 ml νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουτ μπέικιν πάουντερ για ζύμη
Μια πρέζα αλάτι

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 ° C … 45-50 λεπτά.
Ο χρόνος ψησίματος και η θερμοκρασία θα διαφέρουν ανάλογα με τον φούρνο σας και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το ταψί σας.

Προαιρετικό: (προαιρετικό)
Εμποτισμός:
Γάλα – 90 ml.
Σοκολάτα – 30 γρ.

ή

Εμποτισμός:
Νερό – 120 ml.,
Ζάχαρη – 1 κ.σ.

Κρέμα:
300 ml γάλα
150 γρ ζάχαρη + 1 κουτ. ζάχαρη βανίλιας
45 γρ κορν φλαουερ
μια πρέζα αλάτι
130-140 γρ βούτυρο (μαλακό)

Γλασσο:
150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
20 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 4-5 κουταλιές ζάχαρη το κακάο το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε στη συνέχεια.
Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σοκολατένιο και το αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε για 2 λεπτά στη συνέχεια προσθέτουμε και την ζάχαρη χτυπάμε για άλλα 5-6 λεπτά όταν το μείγμα σχεδόν ασπρίσει τότε σιγά-σιγά ενώ χτυπάμε συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας.

Ξεχωριστά κοσκινίζουμε το αλεύρι το baking powder και τη σόδα και το αλάτι και ρίχνουμε σιγά-σιγά τα ξηρά συστατικά μέσα στο υγρό μείγμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε
με το μίξερ για να ομογενοποιηθεί. Μόλις είναι έτοιμο το αδειάζουμε μέσα στη φόρμα μας(τσερκι) που έχουμε στρώσει ένα χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς
για 45 με 50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια με ένα μαχαιράκι το χαράζουμε γύρω-γύρω για να μπορέσουμε να βγάλουμε το παντεσπανι

για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη την βανίλια το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά και το γάλα έως ότου διαλυθεί όλο το μείγμα.
Το βάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου να πήξει η κρέμα μας, μόλις πήξει και αρχίζει και βγάζει φουσκάλες την αποσύρουμε από τη φωτιά την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται πάνω στην κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο
Παίρνουμε το παντεσπάνι μας το κόβουμε σε 3 μέρη και τοποθετούμε το ένα μέρος μέσα σε ένα τσέρκι σαν βάση. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη
Βγάζουμε την κρέμα μας από το ψυγείο και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει και στη συνέχεια ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την κρέμα μέσα στο βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου ομογενοποιηθεί εντελώς θα γίνει μία αρκετά πηχτή κρέμα (κραταμε λιγη για διακόσμιση)

Σιροπιάζουμε ελαφρά το παντεσπάνι στην πρώτη βάση που έχουμε βάλει στο τσέρκι απλώνουμε την μιση κρέμα στη συνέχεια από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι το ξανά σιροπιάζουμε
κρέμα μετα και πάλι το τρίτο παντεσπάνι σιροπιαζουμε ελαφρα και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες

Για το γλάσο

Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα.
Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ για 1 με 2 λεπτά.
Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.
Βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό μας το γλασάρουμε γύρω-γύρω με τη σοκολάτα το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά με μία σακούλα που έχουμε κάνει μία μικρή τρύπα στην άκρη κάνουμε
κάποια σχέδια με λίγη κρέμα που κρατήσαμε και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Καλή Απολαυση

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές εδώ

Προηγούμενο άρθροΕκμέκ από κέικ που περίσσεψε: Μια εξαιρετική ιδέα για να αξιοποιήσετε το περίσσευμα ενός κέικ
Επόμενο άρθροΗ τέλεια Νηστίσιμη Πρασοπατατόπιτα: Εύκολη και γρήγορη συνταγή