Κέικ OREO με 3 υλικά 🌟

  • Πανεύκολη συνταγή: Ακόμα και οι αρχάριοι ζαχαροπλάστες μπορούν να το φτιάξουν με άνεση.
  • Λίγα υλικά: Μόνο 3 υλικά χρειάζονται για να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό κέικ.
  • Γρήγορη εκτέλεση: Μέσα σε 30 λεπτά, το κέικ σας θα είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.
  • Νόστιμο: Η γεύση του OREO σε κέικ! Τι πιο λαχταριστό;
  • Αφράτο και υγρό: Το κέικ έχει υπέροχη υφή, αφράτη και υγρή.
  • Ευέλικτο: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή φρούτα, για να το κάνετε ακόμα πιο νόστιμο.

Συνολικά:

Το Κέικ OREO με 3 υλικά είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να φτιάξουν ένα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο γλυκό. Αν δεν σας πειράζει η ζάχαρη και τα λιπαρά, τότε σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Αυτό το κέικ είναι τόσο νόστιμο που δεν θα κρατήσει ούτε μια μέρα στο σπίτι σας! Παρακαλώ δοκιμάστε! 🤤🥮🍫☕

Υλικά

Κέικ:
350g Γνήσια μπισκότα Oreo
300ml Πλήρες γάλα, θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
Φόρμα 23 x 12 εκ για καρβέλια

Γκανάζ σοκολάτας:
130g Σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζάνι κρεμα γάλακτος 35%

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Στρώστε το εσωτερικό της φόρμας με χαρτί ψησίματος.
Αφαιρούμε την κρέμα ενδιαμεσα από τα μπισκότα και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ψίχουλα και τα μεταφέρουμε σε ένα μεσαίο μπολ.
Ριξτε μέσα μπισκότα το μπέικιν πάουντερ και μετά προσθέτουμε το γάλα.
Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χειρός, ανακατέψτε τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα απο τα oreo.
Ρίξτε αμέσως το κουρκούτι στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ και ψήστε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στη μέση.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το καλύψετε με γκανάζ σοκολάτας.

Γκανάζ σοκολάτας –
Τοποθετήστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ.
Ζεσταίνουμε την κρέμα στο φούρνο μικροκυμάτων να πάρει σχεδόν βράση και περιχύνουμε τη σοκολάτα.
Αφήστε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Περιχύνουμε το κέικ που έχει κρυώσει, αλλά όχι όλα μονομιάς, καθώς το κέικ είναι μικρό και θα χάσετε λίγο που θα στάζει από τις πλευρές. Περιμένετε λίγα λεπτά και μετά ρίχνετε ένα δεύτερο μόνο από πάνω.

Καλή Απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΣπιτική σταφιδόπιτα: Γεύση παράδοσης, ζεστασιά σπιτιού
Επόμενο άρθροΛικέρ Καφέ για να “Απολαύστε τη στιγμή”