Μπεζέδες με καρύδι και αμύγδαλο

Υλικά

250 γρ ασπράδι αυγού
300 γρ ζάχαρη
100 γρ αμύγδαλα καθαρισμένα
200 γρ αλεσμένα καρύδια
άρωμα βανίλιας
2 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου, προαιρετικά

Εκτέλεση

Προετοιμασία Ξηροί καρποί και αμύγδαλα:
Τα καρύδια και τα αμύγδαλα αναμειγνύονται σε ένα μπλεντερ όσο πιο λεπτα γίνονται .
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να ζεσταθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ασπράδια, μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα με βραστό νερό. Ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνετε τα ασπράδια μέχρι να ζεσταθούν και θα νιώσετε το « ελαφρύ κάψιμο» στο δάχτυλό σας. Η ζάχαρη πρέπει να λιώσει τελείως και να μην γίνουν αισθητές κόκκοι ζάχαρης
Βγάζουμε στην άκρη και χτυπάμε τα ζεστά ασπράδια μέχρι να κρυώσουν και να πάρει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Προσθέστε καρύδια και αμύγδαλα, άρωμα βανίλιας και 2 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ξηρούς καρπούς ή μόνο αμύγδαλα, ανάλογα με την προτίμηση και το γούστο σας

Το άρωμα αμυγδάλου δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά μου αρέσει γιατί τονίζει τη γεύση των ξηρών καρπών μπορείτε να αρωματίσετε με όποια ουσία έχετε και σας αρέσει
Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Μεταφέρουμε τη σύνθεση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία στερεώσαμε ένα πιπάκι μπροστα με στρογγυλή μύτη και φτιαχνουμε τους μπεζέδες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.


Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά (180 βαθμούς ή 160 βαθμούς με αερισμό) για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.


Βγάζουμε σε σχάρα με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορούν να κολληθούν 2 επί 2 με κρέμα σοκολάτας ή κακάο, αλλά εμείς τα απολαύσαμε όπως είναι.

Καλή όρεξη! 😉

 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας αυτή την συνταγή ακόμη

Εργολάβοι

Εργολάβοι

Υλικά

500 γρ αμυγδαλο ασπρισμένο
300 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
1 γεμάτη κουταλιά σιμιγδάλι
λίγες σταγόνες Εσάνς πικραμυγδαλο
5 ασπράδια μετριων αυγών.
φίλε αμυγδάλου

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ριχνουμε το αμυγδαλο που το έχουμε χτυπήσει στο μουλτι με την ζάχαρη όσο πιο ψιλό μπορούμε.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, σιμιγδάλι λίγες σταγόνες Εσάνς πικραμυγδαλο + την μαρεγκα σφιχτή που κάναμε από τ’ ασπράδια
των αυγών. Ανακατεύουμε πλάθουμε μπαλάκια σαν ένα μεγάλο καρύδι, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολιτικόχαρτί.
Ριχνουμε λιγο φίλε αμυγδάλου και ψήνουμε σε αντιστάσεις 200βαθμούς για 18 λεπτά.
Καλά προθερμασμένος ο φούρνος στη μεσαία σχάρα…

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ρουλα Λυρου