Αυτό το κέικ είναι ένα πραγματικό πανηγύρι γεύσεων και αρωμάτων! Ο συνδυασμός του γλυκού μανταρινιού και του πορτοκαλιού με την εξωτική καρύδα και τις ζουμερές σταφίδες σουλτανίνα δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι χυμό μανταρίνι
1/4 φλιτζάνι ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι ξύσμα μανταρίνι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι σταφίδες σουλτανίνα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, την τριμμένη καρύδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό μανταρίνι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα μανταρίνι και την βανίλια.
Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τις σταφίδες σουλτανίνα και ανακατέψτε ξανά.
Ρίξτε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ψήστε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που βυθίζεται στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα πριν το αναποδογυρίσετε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.

Συμβουλές:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταφίδες σουλτανίνα με άλλα αποξηραμένα φρούτα, όπως cranberries ή κράνμπερις.
Για ένα πιο έντονο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού.
Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με ζάχαρη άχνη ή με μια σάλτσα σοκολάτας.

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

              Μυρωδάτο, Υγρό Κέικ Μανταρινιού   

μυρωδάτο κεικ μανταρινιού           ΥΛΙΚΑ : 
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 και ½ φλιτζάνια ζάχαρη
2 κ.γ. φλούδα μανταρινιού
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 και ½ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
5 κ.σ. χυμό μανταρινιού

ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ
1/3 χυμό μανταρίνι
1 και ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
3 μανταρίνια ξεφλουδισμένα και χοντρά κομμένα σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 20 cm και τινάζετε το περιττό αλεύρι.
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε ένα – ένα τα αυγά κάθε φορά, χτυπώντας καλά το μίγμα μετά από κάθε προσθήκη. Έπειτα τις φλούδες μανταρινιού. Σταματάτε το χτύπημα, ρίξτε στο μίγμα το γιαούρτι και ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζ. 
Στη συνέχεια, ρίξτε το αλεύρι πάνω από το μίγμα και ανακατέψτε απαλά με τη μαρίζ. Στο τέλος, ανακατέψτε το χυμό μανταρινιού.
Απλώστε το μίγμα στο ταψί. Ψήστε για 1 ώρα έως 1 ώρα για 15 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλετε στο κέντρο (καλύψτε με αλουμινόχαρτο αν χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο).

Εν τω μεταξύ, κάνετε το σιρόπι μανταρινού :
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάλτε το χυμό μανταρινιού, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε για 2 λεπτά περίπου ή έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί. Σιγοβράστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τις φέτες μανταρινιού. Συνεχίστε λίγο ακόμα το βρασμό για άλλα 10 λεπτά και κατεβάστε από τη φωτιά.
Βγάλτε το κέικ από το φούρνο, τρυπήστε την επιφάνεια του ζεστού κέικ αρκετές φορές και σιροπιάστε με το μισό ζεστό σιρόπι. Περιμένετε για 15 λεπτά για να απορροφηθεί το σιρόπι στο κέικ.
Μεταφέρετε το κέικ σε μια πιατέλα. Βάλτε στην επιφάνεια τις φέτες μανταρινιού και ρίξτε και το υπόλοιπο σιρόπι. Είναι απίθανο!!

ΠΗΓΗ: www.taste.com.au

Προηγούμενο άρθροΠρωινό με Cookies: Μια Γλυκιά Εναλλακτική που θα Ξετρελάνει τα Παιδιά!
Επόμενο άρθροΚαροτο-τρούφες: Υγιεινά και γευστικά, ιδανικά για μικρούς και μεγάλους!