Κέικ με μαρμελάδα δαμάσκηνου

Πολύ εύκολο και νόστιμο κέικ. Μπορείτε να το προετοιμάσετε πολύ γρήγορα και θα γοητευτείτε από την απίστευτη γεύση του.

Απαραίτητα προϊόντα:

3 αυγά,
14 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
14 κουταλιές της σούπας γιαούρτι,
8 κουταλιές της σούπας λάδι,
16 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 κουτ διττανθρακική σόδα,
1 βανίλια,
300 – 400g. δαμασκινο μαρμελάδα / ίσως άλλη μαρμελάδα /

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα άλλα προϊόντα με τη σειρά που γράφεται στη συνταγή.
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύρμα.
Σε ορθογώνιο ταψι 16/26 cm. ή στρογγυλό 26-28 cm. / λαδωμένο με λάδι και πασπαλισμένο με αλεύρι ή επενδεδυμένο με χαρτί ψησίματος / ρίχνουμε 1/2 του μίγματος και ψήνουμε στους 180 C μέχρι να κοκκινίσει, δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα. Αφαιρέστε από το φούρνο και απλώστε την μαρμελάδα από πάνω.
Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα στην κορυφή.
Ψήνουμε, τοποθετώντας το ταψί στη μέση του φούρνου στους 180 C, μέχρι να είναι έτοιμο.

Πασπαλιστε ζεστό με ζάχαρη άχνη και αφήστε το να κρυώσει.


Όταν κρυώσει, κόψτε σε κομμάτια στο επιθυμητό σχήμα.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚουρκουμπίνια Σπιτικά νόστιμα και ζουμερά
Επόμενο άρθροΝαπολιτάνικη ομελέτα ζυμαρικών