Ζουμερό Κέικ με Μερέντα και Σοκολάτα

Αυτό το κέικ δεν είναι απλά νόστιμο, είναι μια εμπειρία! Η υφή του είναι τόσο ζουμερή που λιώνει στο στόμα, ενώ η γεύση της Μερέντας προσθέτει μια γλυκιά και σοκολατένια πινελιά. Η κρυμμένη καρδιά από σοκολάτα στο κέντρο αποτελεί μια έκπληξη που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Εδώ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το κέικ ξεχωριστό:

  • Ζουμερή υφή: Το μυστικό για την τέλεια υφή είναι η χρήση βουτυρογάλακτος και ηλιελαίου, που διατηρούν το κέικ υγρό και αφράτο.
  • Πλούσια γεύση Μερέντας: Η Μερέντα προσθέτει μια πλούσια και σοκολατένια γεύση που αγαπούν όλοι.
  • Κρυμμένη καρδιά από σοκολάτα: Λιώνει στο στόμα και δημιουργεί μια έκπληξη γεμάτη γεύση.
  • Εύκολη συνταγή: Το κέικ είναι εύκολο στην παρασκευή του και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.

Είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, είτε απλά να απολαύσετε ένα νόστιμο κέικ, το Ζουμερό Κέικ με Μερέντα και Καρδιά από Σοκολάτα είναι η τέλεια επιλογή!

Υλικά

1,5 φλυτζάνι αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ κακάο
2 φλυτζάνια γάλα
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1 κ.σ ρούμι
μισό φλυτζάνι ζάχαρη

1 φλυτζάνι γάλα
30 γρ.μαργαρίνη
1 κ.σ κακάο
1 κ.σ μερέντα

4 κ.σ αλεσμένο μπισκότο και λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα
2 κ.σ καρύδα

Εκτέλεση

Βάζουμε σ ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο λείο υγρό μείγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 20Χ30 και το αλευρώνουμε.Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι το γάλα ,την μαργαρίνη,το κακάο και την μερέντα.Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
Βγάζουμε το κέικ απ τον φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το μισό μείγμα σοκολάτας.
Ανακατεύουμε σ ένα μπολ το μπισκότο με την καρύδα και προσθέτουμε το άλλο μισό μείγμα σοκολάτας.
Αλείφουμε το μείγμα στην επιφάνεια του κέικ.Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!

Καλή σας επιτυχία!!!!

ΠΗΓΗ Mala Brza Kuhinjica / Little Quick Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με βάση τα αμύγδαλα

Από όλους τους ξηρούς καρπούς, τα αμύγδαλα περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα πρωτεΐνης, επομένως αποτελούν εξαιρετική προσθήκη
στη διατροφή των χορτοφάγων. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, μέταλλα, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο.
Περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα.
Περιέχουν υψηλή ποσότητα ελαϊκού οξέος που προστατεύει από καρδιακές παθήσεις και είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση, και βιταμινών Β.

Συστατικά

* 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο (ή ότι άλλο έχετε, μια εναλλακτική λύση στα μικτά βατόμουρα, φράουλες ή βατόμουρα).
* 6 αυγά μεσαίου μεγέθους.
* 3-4 κουταλιές της σούπας ερυθριτόλη / στέβια / ξυλιτόλη δηλ. το γλυκαντικό που έχετε (εάν χρησιμοποιείτε ζαχαρούχο μαρμελάδα,
δεν χρειάζεται να το γλυκάνετε περισσότερο).
* 250 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα (εναλλακτικά: πλιγούρι βρώμης ή αλεσμένα καρύδια).
* 70 γραμμάρια σκόνης κακάο.
* 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
* 30 ml λάδι καρύδας (λιωμένο).

Για την γκαναζ
1/4 φλ γάλα πλήρες χλιαρό (περίπου 50 ml)
75 γρ ποιοτική σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα

Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Στρώνουμε το κάτω μέρος της φόρμας του κέικ με χαρτί ψησίματος. Μαρμελάδα βατόμουρο,αυγά και γλυκαντικό, αν θέλετε, ανακατέψτε “ελαφρά” μαζί – μην ανακατεύετε πολύ. Προσθέστε σκόνη κακάο αλεσμένα αμύγδαλα;
μπέικιν πάουντερ και λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα.

Μεταφέρετε το μείγμα που παρασκευάζεται με αυτόν  σε ένα ταψί και ψήνετε για 35-40 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο και τη δύναμη του φούρνου.

Για την Γκαναζ
Σε ένα γυάλινο / ατσάλινο / πορσελάνινο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και μέσα ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, αφήνουμε 3 λεπτάκια στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό μέχρι περίπου τη μέση και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, να πάρει μια
βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσαρμόζουμε τότε το μπολ επάνω στο κατσαρολάκι, να βυθίζεται ο πάτος του στο νερό και ξεκινάμε να ανακατεύουμε τη σοκολάτα με ένα κουτάλι ή μαρίζ αργά έως ότου αφομοιωθεί η σοκολάτα από το γάλα.
Αφαιρούμε το μπολ από το ζεστό νερό και σβήνουμε τη φωτιά. Προσέχουμε μη μας πέσει νερό μέσα και κόψει η σως μας!


Έτοιμη η ελαφριά γκανάς μας να γαρνίρετε το γλυκο.

Καλή επιτυχία

 

 

Προηγούμενο άρθροΝτοματόρυζο: Μια χορτοφαγική συνταγή γεμάτη γεύση
Επόμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με μανιτάρια