Κέικ με μήλα και κρέμα τυριου με φρούτα του δάσους

Τα μήλα: ζουμερά και γλυκά, προσφέρουν μια υπέροχη υγρασία στο κέικ. Η κρέμα  αγκαλιάζει τα μήλα με τα αρώματά τους, δημιουργώντας μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα.

Η κρέμα τυριού: βελούδινη και δροσερή, έρχεται σε τέλεια αντίθεση με την υφή του κέικ. Η κρέμα τυριού αγκαλιάζει τα φρούτα του δάσους, αναδεικνύοντας τη γλυκόξινη γεύση τους.

Τα φρούτα του δάσους: μια έκρηξη χρώματος και γεύσης! Προσφέρουν μια δροσιστική νότα στο κέικ και ισορροπούν τη γλυκύτητα της κρέμας τυριού.

Συνολικά: ένα κέικ που συνδυάζει ιδανικά υφές και γεύσεις. Αέρινο, υγρό, με πλούσια αρώματα και δροσερές πινελιές, αποτελεί ένα τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση.

Χρειάζονται

Αυγά 2
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι + 1 κ.γ
Βούτυρο 1/3 φλ
Μήλα 2
Μούρα (φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα, βατόμουρα) 1/3 φλ
τυρί κρεμα3 κ.σ
Μπέικιν πάουντερ 10 χρόνια
Ζάχαρη βανίλια 10 γρ
Αλεύρι 1,5 φλ
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Παρασκευή

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα τριμμένο μήλο. Έπειτα βάζω τη ζάχαρη βανίλιας και το μπέικιν πάουντερ. Ακολουθεί το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύρμα ή μίξερ.
Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύεται. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.

Τρίβουμε το υπόλοιπο μήλο στον χοντρό τρίφτη και ανακατεύουμε με τα πλυμένα και στραγγισμένα βατόμουρα.

Στη συνέχεια τα φρούτα ανακατεύονται μαζί με το τυρί κρέμα και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αυτή η κρέμα μοιράζεται στη μέση του κέικ.
Βάζουμε τη φόρμα σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο τσεκαρουμε με μαχαιράκι στις άκρες του κέικ, το κέντρο θα παραμείνει υγρό λόγω του τυριού κότατζ.
Το έτοιμο κέικ αναποδογυρίζεται σε κατάλληλο δίσκο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και, όταν κρυώσει τελείως, κόβουμε σε κομμάτια.

Σου εύχομαι μια υπέροχη μέρα!

Η Συνταγή είναιКазано честно в кухнята 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα κολοκύθας χωρίς ψήσιμο

Τούρτα κολοκύθας χωρίς ψήσιμο

Υλικά:

190 γρ μπισκότα σκέτα
100 γρ βούτυρο
2 κ.σ. μέλι
150 g τυρί cottage ολόκληρο / ή τυρί κρέμα /
400 γρ κρέμα γάλακτος
2 ζελατίνες
300 γρ κολοκύθα
1 βανίλια

Εκτέλεση :

Τα μπισκότα τρίβονται σε ψίχουλα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ. σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Το μείγμα μπισκότου σχηματίζουμε την βάση του κέικ (σε μια φόρμα για κέικ με αφαιρούμενα τοιχώματα…τσερκι)
και πιέζεται καλά με ένα κουτάλι για να πάρουμε μια σφιχτή βάση και το βάζουμε στο ψυγείο.

Η κολοκύθα κόβεται σε κομμάτια και μαγειρεύεται, στη συνέχεια πολτοποιείται, προσθέτετε μία από τις δύο φουσκομένες και λιωμένες ζελατίνες, και ρίχνουμε και την βανίλια.

Η λευκή κρέμα γίνεται χτυπώντας το τυρί cottage ή τυρί κρέμα με ζάχαρη και κρέμα γάλακτος μέχρι να επιτευχθεί ένα λείο μείγμα. Η δεύτερη ζελατίνη προστίθεται στην κρέμα.
Στη κρύα φόρμα από το ψυγείο με την βάση μπισκότου ρίχνουμε πρώτα τη λευκή κρέμα, και πάνω της το μείγμα κολοκύθας.
Με στροβιλισμένες ελαφριές κινήσεις με ένα κουτάλι κάντε ελαφριά κύματα στην τούρτα για να πετύχετε όμορφα σχέδια αναμειγνύοντας τις δύο κρέμες.
Αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να δέσει καλά η ζελατίνη.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣκορδόπιτες σε τηγάνι: Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει!
Επόμενο άρθροΡυζόγαλο: Κλασική απόλαυση με σοκολατένια πινελιά