Κέικ Πορτοκαλιού με γλάσσο
Λατρεύω αυτό το Κέικ Πορτοκαλιού με γλάσσο, σήμερα αποφάσισα να το φτιάξω ξανά επειδή μου είχαν μείνει δύο πορτοκάλια. Αυτή τη φορά πρόσθεσα και ξυσμα πορτοκαλιού στο μείγμα.
Υλικά
5 αυγά,
120 ml. λάδι,
120 ml. φρέσκο γάλα,
120 ml. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού,
350 γρ. ζάχαρη,
300 γρ. αλεύρι,
1 μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια,
Ξυσμα από 1 πορτοκάλι.
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη σε αφράτη κρέμα, προσθέτετε το λάδι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να το απορροφήσουν τα αυγά, προσθέτετε το
φρέσκο γάλα, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύετε και προσθέτετε σταδιακά το χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια και το ξυσμα πορτοκαλιού.
Αδειάζουμε σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Το διακόσμησα με γλάσο πορτοκαλιού.
Ανακατεύω 150 γρ. ζάχαρη άχνη με 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού.
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: Marta Boqdgiqan
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κέικ με φλούδα πορτοκαλιού και αμύγδαλο
Την Παρασκευή λοιπόν, το απόγευμα, κατά κάποιο τρόπο σας παρουσιάζω ένα ‘Υγρό κέικ με φλούδα πορτοκαλιού 🍰! Είναι ιδανική για τον απογευματινό καφέ, και μετά θα κάψουμε τις θερμίδες στο γυμναστήριο
Υλικά:
Αυγά – 3
Ζάχαρη – 200 g
Βούτυρο – 50 g
Γιαούρτι – 1 κουπα. + 1 κουτ.γλ διττανθρακική σόδα
Ο χυμός από 1 μανταρίνι (μέτριο) / ίσως πορτοκάλι.
Φλούδα πορτοκαλιού, φιλέ αμυγδάλου, βανίλια (ένας λοβός).
κακάο σε σκόνη (για γεύση).
Αλεύρι (μέχρι να γίνει παχύρρευστο μείγμα για το κέικ)
Για το γλάσο:
Κουβέρτα σοκολάτας
Για διακόσμηση – φλούδα πορτοκαλιού και φιλέ αμυγδάλου.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε, το γιαούρτι με τη σόδα διαλυμένο μέσα,το χυμό μανταρίνι και τέλος το κακάο και το αλεύρι, όσο χρειάζεται για να πάρει μια παχύρρευστη πάστα.
Τέλος προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη κανέλα, που λατρεύω τη γεύση της κανέλας.
Το έβαλα να ψηθεί στα 150 βαθμούς περίπου, και μετά το μείωσα. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα (ή ξύλινο σουβλάκι).
Μετά το ψήσιμο, το άφησα να κρυώσει και έλιωσα την κουβερτούρα σε μπεν μαρι. Στολίσα με φλούδα πορτοκαλιού και φιλέ αμυγδάλου.
Καλό Σαββατοκύριακο!