Κέικ σοκολάτας! Με γλάσο

Υλικά-Εκτέλεση

Δύο κούπες αλεύρι φαρίνα
Δύο κούπες ζάχαρη όχι γεμάτες
3/4 της κούπας κακάο
6 αυγά
Λίγη βανίλια
1/4 κουταλάκι σόδα την οποία την βάζω στο γάλα
1/2 κούπα γάλα
3/4 βούτυρο φρέσκο
Για το γλάσο
Μια κουβερτουρα
Δυο κουταλιές γάλα
Λίγο κονιάκ
Λίγο βούτυρο
Τέσσερις κουταλιές ζάχαρη άχνη
Για γαρνίρισμα έβαλα φυστίκι Αιγίνης
Το γλάσο το κάνουμε Μπεν Μαρί
Το βάζουμε στο κέικ 🍰 αφού έχει κρυώσει
Το κέικ το κάνουμε όπως όλα τα κέικ
Το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για μια περίπου ώρα ανάλογος τον φούρνο το ελέγχουμε με ένα μαχαίρι 🗡️

Η Συνταγή είναι της Ξένια Δάρρα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς “Fantasy” 🧡

Ο τέλειος συνδυασμός κέικ με ντελικάτη κρέμα ζαχαρουχου 🤤 δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το υπέροχο κέικ 😁

Συστατικά:

Για κέικ:
Αυγά – 5 τεμ.
Ζάχαρη – 200 γρ.
Ξινή κρέμα – 200 γρ.
Φυτικό λάδι – 150 ml.
Αλεύρι – 400 γρ.
Σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
Κακάο – 1 κουταλιά της σούπας

Για κρέμα:
Βούτυρο – 150 γρ.
Βραστό ζαχαρουχο γάλα – 1 κουτί
Ξινή κρέμα – 4 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση 👩🏻‍🍳

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε ξινή κρέμα και φυτικό λάδι. Σβήνουμε τη σόδα με το ξύδι, προσθέτουμε.
Κοσκινίζουμε αμέσως το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Το χωρίζουμε σε 2 μέρη. Στο ένα προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, στο άλλο το κακάο.
Ψήνουμε κάθε κέικ στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Τα αλείφουμε με κρέμα βουτύρου χτυπημένη με ζαχαρουχο γάλα και ξινη κρέμα, ή απλώς βρασμένο βρασμένο γάλα και τα ενωνουμε.


Αλειφουμε την τούρτα απο πάνω με την υπόλοιπη κρεμα και διακοσμουμε όπως επιθυμούμε👌🏻

Καλή απόλαυση ☕️

Προηγούμενο άρθροΡολό κοτόπουλου γεμιστό με πατάτες
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες μανιτάρια και τυρί στο φούρνο