Κέικ με παντζάρι

Σήμερα έχω ένα κεικ με γεύση υπέροχη για τον καφέ μου 😆. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι ασυνήθιστο και τα παντζάρια της μαμάς μου έχουν γινει.

Θα χρειαστείτε:

2 μικρά παντζάρια (~300γρ τριμμένο βραστό)
3 αυγά
120-150 γρ ζάχαρη
2/3 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια αλεύρι (~460 γρ.)
1 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. σιμιγδαλι
1/4 κουτ.γλ αλάτι
Βαν. ζάχαρη
Αποξηραμένα φρούτα (είχα σταφίδες, ξηρούς καρπούς, φλούδα πορτοκαλιού)

✅ Εκτέλεση:

Βράζουμε τα παντζάρια. Αφηνω να κρυωσουν. Ξεφλουδίστε την φλουδα. Τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη. Πήρα περίπου 350 γρ. Ρίχνουμε λάδι και ανακατεύουμε.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: το αλεύρι, το κακάο, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Οχι πολύ. Απλά να ανακατευτούν καλά.
Αρχίζουμε να συνδυάζουμε τα πάντα: πρώτα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά με ζάχαρη στα ξηρά συστατικά και μετά τα παντζάρια. Ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και τη φλούδα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε ξανά καλά.
Βάζουμε τη ζύμη σε φόρμα στρωμένη με λαδοκολα. Ισιωνω. Τοποθετούμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 50 λεπτά.

Ελέγχουμε την ετοιμότητα με οδοντογλιφιδα.
Αφού κρυώσει, μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να πασπαλίσετε με σοκολάτα.

Κέικ με παντζάρι

Πολυ Νόστιμο!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Αν αναρωτιόσαστε αν μπορείτε να καταλαβεται το παντζάρι, τότε ναι, μπορείτε να το καταλαβετε λίγο.
Αλλά το κυριότερο σε αυτή την περίπτωση είναι να μην πείτε σε κανέναν ότι εχει παντζαρι. Στο σπιτι μου το έχουν φάει ήδη σχεδόν όλοι, αλλά ακόμα σιωπώ για το συστατικό. 🤫

 

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα που λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΔαμάσκηνα καλυμμένα με σοκολάτα