Κρέπα σοκολάτα-μπανάνα

Υλικά

Για την βάση
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Για την γέμιση
μερέντα
μπανάνες

Εκτέλεση

για την ζύμη
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτοντας το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.

Ετοιμασία κρέπας
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι μέτριου μεγέθους βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.

Ψήσιμο κρέπας
Την αφήνουμε να ψηθεί και και από την άλλη πλευρά για λίγα λεπτά και τη βγάζουμε από το τηγάνι. Με τον ιδιο τρόπο φτιαχνουμε όλες τις κρέπες μας

Προσθήκη μερέντας και μπανάνας
Αλείφουμε τη μερέντα, προσθέτουμε τα κομματάκια μπανάνας,

σκεπάζουμε με μια δευτερη κρέπα και κοβουμε σε τριγωνα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κρέπες με σπιτική υγρή σοκολάτα

\

  1. Κρέπες με σπιτική υγρή σοκολάτα

Καλημέρα φίλοι μου ❤️☕️🌷
Σήμερα για πρωινό θα έχουμε πεντανόστιμες κρέπες παρέα με σπιτική υγρή σοκολάτα και φράουλες. Θα σας δείξω μια υγιεινή και νόστιμη υγρή σοκολάτα που μπορείτε να φάτε χωρίς τύψεις ❤️Είδα τη συνταγή από μια ομάδα μαγειρικής
Σας προτείνω να την φτιάξετε μόνοι σας, είναι πολύ νόστιμη και ετοιμάζεται τόσο γρήγορα και εύκολα

Υλικά

130 g άπαχο γάλα,
64 g ασπράδι αυγού σε σκόνη,
120 g μέλι,
40 g κακάο,
45 g ταχίνι φουντουκιού
5 κ.σ. φρέσκο ​​γάλα και λίγο νερό (80ml περίπου),
1 κουτ.γλ στέβια.

για την ζύμη

250 g αλεύρι
2 αυγά
250 ml γάλα
250 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι (προαιρετικό)

Εκτέλεση

για τις κρέπες

Ανακατέψτε το αλεύρι και τα αυγά.
Έπειτα, προσθέστε λίγο λίγο το γάλα και το νερό και ανακατέψτε πολύ καλά και συνεχώς ώστε να μη σας σβωλιάσει.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και το αλάτι (προαιρετικό) στο μείγμα.
Αφήστε να σταθεί για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, που θα αφήσει το αλεύρι να απορροφήσει καλά τα υγρά και έτσι να φουσκώσει η ζύμη σας.
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι για κρέπες ή στην κρεπιέρα. Έπειτα προσθέστε μια μεγάλη κουταλιά (με την κουτάλα της σούπας) ζύμη.
Αφήστε να ψηθεί η κρέπα για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά ώστε να ροδίσει

για την σοκολάτα

Όλα τα προϊόντα ανακατεύονται μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα (εγώ χρησιμοποίησα το μπλεντερ) σας εύχομαι ένα
γλυκό απόγευμα ❤️❤️❤️

Цветана Йончева-Иванова