Κουλουράκια με λικέρ μαστίχας και βανίλια

Υλικά

750 γρ βούτυρο (Γάλακτος και σε θερμοκρασία δωματίου)
3 κούπες ζάχαρη
1 κούπα φρέσκο γάλα
3/4 κούπα λικέρ μαστίχα
2 φακελάκια βανιλέτα
6 αυγά ( χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
1 πρέζα αλάτι για την μαρέγκα
2 1/2-3 κιλά αλεύρι γ.ο.χ. (ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον)
3 φακελάκια baking powder
1 κρόκο αραιωμένο με 1 κ.σ. φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν “αλοιφή”. Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους, τ’ασπράδια μαρέγκα, το γάλα, το λικέρ μαστίχα και τη βανιλέτα. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.
Κατόπιν αυτού, αρχίζουμε να ζυμώνουμε (με τα χεράκια βεβαίως) προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι το οποίο έχουμε αναμειξει με το baking powder. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή κι εύπλαστη και να μην κολλάει ούτε στα χέρια ούτε στα τοιχώματα της λεκανίτσας.
Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε “ν’αναπαυθεί” για 2 ώρες (αν θέλουμε μπορούμε να την αφήσουμε και περισσότερη ώρα).
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα της αρεσκείας μας, τ’αλείφουμε με τον κρόκο, τα τοποθετούμε σε ταψί ή λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!!! 
H συνταγή είναι τη Spiridoulla Boubouli

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια δίχρωμα

Κουλουράκια δίχρωμα

Υλικά

1 κιλό ανάλατο βούτυρο ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
4 αυγά συν 2 κρόκοι ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας.
Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις περ

για την σοκολάτα
1/4 κουπας ζεστό νερό
1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
170 gr μαυρη σοκολάτα ψιλοκομμένη Χρησιμοποίησα σταγόνες σοκολατας
1 κγ στιγμιαίος καφές

Εκτέλεση

Για την σοκολάτα
Βάλτε όλα τα υλικα σε ένα μπολ και βάλτε φούρνο μικροκυμάτων 20 δευτερόλεπτα. Αφήστε να κρυώσει και ανακατέψτε να γινει σαν κρέμα πριν την προσθέσετε στη ζύμη!!! Προσέξτε να μην καείτε μόνο 20 Sec !!

Για την ζύμη
Χτυπάμε τη ζάχαρη βουτύρου στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν προσθέτουμε τα αυγά και χτυπαμε για 5-6 λεπτά
Ανακατευουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ξυσμα τα ριχνουμε σταδικά στο κάδο του μιξερ με με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μεχρι να παρουμε μια μπισκοτενια ζυμη.
Αφαιρούμε τη μισή ζύμη απο το μίξερ. Προσθέστε σιγά σιγά την ΔΥΟΜΕΝΗ σοκολάτα στην ζύμη στο κάδο και χτυπήστε
Αν είναι κολλώδης η ζυμη προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι αφήστε τις ζύμες να ξεκουραστούν για 30 λεπτά σκεπασμένες με μια πετσέτα. Εφτιαξα τα δικά μου ως στεφάνια πέρασα με πινέλο ασπράδι αυγού ψήσιμο 180 βαθμους να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφένιο
χρώμα

Η συνταγή είναι από τα DIMITRAS DISHES So good!
Η Εκτέλεση της Tina Iliou

Προηγούμενο άρθροΤάρτα εσπεριδοειδών…απίστευτη γεύση
Επόμενο άρθροΜπαστουνάκια με ζύμη πατάτας από το παλιό τετράδιο της μαμάς