Κοντοσούβλι χοιρινό στον φούρνο

Το Κοντοσούβλι χοιρινό στον φούρνο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα! Ο συνδυασμός του χοιρινού κρέατος με τις πιπεριές προσθέτει μια πικάντικη και αρωματική νότα στο πιάτο. Στον φούρνο, το κρέας γίνεται τραγανό στο εξωτερικό και ζουμερό στο εσωτερικό, ενώ οι πιπεριές προσφέρουν μια ευχάριστη γευση. Συνοδέψτε το με φρέσκο ψωμί, τζατζίκι και μια πλούσια σαλάτα για μια απολαυστική γευστική εμπειρία! 🍖🌶️🔥🍽️

Υλικά

1 κιλό χοιρινό, λαιμό χωρίς κόκκαλο (εμενα ηταν 2 κιλα γιατι ηταν για τραπέζι)
αλάτι, πιπέρι
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι, ξερό
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 ντομάτα
1 λεμόνι
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε χοντρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο και κρεμμύδι ξερό κομμένο στη μέση.
Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια την κόκκινη και την κιτρινη πιπεριά, αφαιρούμε τα σπόρια και τα κοτσάνια και τις ρίχνουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε χυμό λεμόνι, τις δύο κούπες από το λεμόνι, ξερή ρίγανη, ελαιόλαδο και ξίδι από λευκό κρασί.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη, μεταφέρουμε το κρέας στο ψυγείο και το αφήνουμε να
μαριναριστεί για 6-12 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Τοποθετούμε δύο σούβλες 25 εκ. σε ένα ταψί. Περνάμε ένα-ένα εναλλάξ τα υλικά, λεμόνι, κρέας, πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά,
ντομάτα και κρεμμύδι.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις δύο σούβλες μέχρι να γεμίσουν.
Ρίχνουμε επάνω στο κοντοσούβλι τη μαρινάδα που έχει περισσέψει στο μπολ και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 2 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε να ψήνουμε για άλλη μίση ώρα.

Καλή απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Το πιο μερακλίδικο Κοντοσούβλι

Ελληνικό Κοντοσουβλι

Τι θα χρειαστείτε

2,5 κιλά κρέας χοιρινό, λαιμό και πανσέτα σε κομμάτια
Για την πρώτη μαρινάδα:
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο, 3-4 κ.σ., ίσα να βρέξει το κρέας
3 κ.σ. μουστάρδα
Κρεμμύδι σε φέτες
Για τη δεύτερη μαρινάδα, προσθέτουμε στα υλικά της πρώτης:
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. ρίγανη
4-5 γαρίφαλα
5-6 κόκκους μπαχάρι
Ξύσμα λεμονιού
Κόκκινο κρασί, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας
Για το κοντοσούβλι:
Το μαριναρισμένο κρέας
2-3 μέτριες ντομάτες σε ροδέλες ή κομμάτια
2-3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα και ξεχωρισμένα σε φύλλα
2 πιπεριές της αρεσκείας σας κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι
1 κουτάκι μπύρα
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για το ταψί
5 σούβλες για κοντοσούβλι
Κοντοσούβλι

Εκτέλεση συνταγής

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας δώσει καλά σιτεμένο χοιρινό κρέας, λαιμό και πανσέτα σε αναλογία 2 προς 3 περίπου. Μπορείτε να προμηθευτείτε και κρέας από προβατίνα, το οποίο πρέπει να είναι πολύ καλά σιτεμένο, τουλάχιστον 10 μέρες στο ψυγείο του κρεοπώλη.
Ανοίγουμε το χαρτί όπου είναι τυλιγμένο το κρέας. Βάζουμε τα υλικά της πρώτης μαρινάδας και κλείνουμε καλά ξανά το χαρτί σφίγγοντας γύρω από το κρέας. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Το βγάζουμε και το βάζουμε σε τάπερ. Βάζουμε τα υλικά της δεύτερης μαρινάδας και κρασί να σκεπάζει το κρέας μέσα στο δοχείο. Το βάζουμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι για 24 ώρες.

Την άλλη μέρα βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο περίπου 2 ώρες πριν το ετοιμάσουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος εναλλάξ με τα λαχανικά στις σούβλες.
Ακουμπάμε τις σούβλες επάνω στη σχάρα επάνω στο ταψί του φούρνου. Αδειάζουμε τη μπύρα στο ταψί.
Καλύπτουμε το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Το κοντοσούβλι γίνεται ζουμερό και πολύ νόστιμο στον οικιακό φούρνο με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με τζατζίκι, χτυπητή ή τυροκαυτερή.

Δείτε Επίσης: Χοιρινή Τηγανιά με βαλσάμικο| Χοιρινή τηγανιά ,σπέσιαλ λουκούμι !!!!

Δείτε Εδώ το Video Εκτέλεσης

Καλή όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή με πρασοτηγανιά
Επόμενο άρθροΧοιρινές Μπριζόλες σε σάλτσα μουστάρδας