Κουλουράκια του Πάσχα

Σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε αυτή την οικογενειακή συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια μαζί μας. Είμαι σίγουρος ότι θα εμπνεύσει πολλούς να δοκιμάσουν να φτιάξουν τα δικά τους Πασχαλινά Κουλουράκια, γεμίζοντας τα σπίτια τους με την υπέροχη μυρωδιά τους. 

Υλικά:

1280 γραμ.αλευρι μαλακό
280 βούτυρο φυτινη
1/2κιλο ζάχαρη
30 γραμ αμμωνία
6 αβγά
1 κρασοποτηρο γάλα χλιαρο
2,3 βανίλιες
1 σφηνάκι ανθονερο
1 σφηνάκι ουζο
5-6 δάκρυα μαστίχα Χίου
Ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 πορτοκαλί.

Εκτέλεση

1)Χτυπάω στο μίξερ τα άσπραδια μαρέγκα
2)το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη Καλό χτύπημα
3) Χτυπάω τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτω όλα τα αρωματικά.
4) Ανακατεύω όλα τα επάνω Υλικά προσθέτω στο χλιαρό γάλα την αμμωνία και τη ρίχνω στο μίγμα.
5) Ρίχνω τμηματικά το αλεύρι ζυμώνω πολύ καλά. Προσοχή ίσως να μη πάρει όλο το αλεύρι.
6) Ξεκουράζεται το ζυμάρι μου για μισή ώρα.
7) Εγώ τα κάνω στη μηχανή πάντα.
😎 Επάλειψη με χτισμένο αβγό.
ΨΗΣΙΜΟ 200 βαθμούς για 20 λεπτά αντιστάσεις. Στη δεύτερη σχάρα από το τέλος του φούρνου να ροδίσουν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ για τα Πασχαλινά Κουλουράκια

Η Συνταγή είναι της κας Katerina Verganelaki-Triantafyllaki

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπιτα-θαύμα: Έτοιμη σε 5 λεπτά, χωρίς μίξερ και χωρίς να πονέσει το χέρι σου!
Επόμενο άρθροΓαρίδες με ντομάτα ψητή και φέτα