Γλυκά με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Εδώ είναι τα συστατικά ⤵️

Μέτρο που χρησιμοποιώ: 250 ml ποτήρι νερό
🔹️3 αυγά
🔹️1 ποτήρι νερού ζαχαρη
🔹️1 ποτήρι νερού γάλα
🔹️1 ποτήρι νερού Υγρό λάδι
🔹️1 φακ βανίλιας
🔹️1 φακ μπεικιν παουντερ
🔹️6 κουταλιές ζεστό νερό
🔹️2,5 φλιτζάνια αλεύρι
🔹️ Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικό)

Σοκολάτα:
🔹️150 gr Σοκολάτα (σκούρο ή γαλακτώδες)
🔹️1,5 φλιτζάνια ζεστό γάλα
🔹️2 γεμάτα κουτάλια επιδόρπιο κακάο
μισό ποτήρι καρύδας

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά, ζάχαρη, βανίλια, 5 κσ νερό και χτυπήστε μέχρι να γίνει οχρωκιτρινο το μείγμα και τότε προσθέστε και το γάλα , λαδι, ξυσμα απο λεμόνι και χτυπήστε πάλι. 
Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπεικιν μέσα στο υγρό μείγμα και χτυπήστε μαλακα με το μίξερ να ενσωματωθεί το αλεύρι σε ένα ωραίο πηχτό μειγμα.

Αδειάστε το μείγμα μέσα σε ένα ταψί (με αποσπωμενη βάση εάν έχετε) στρωμένο με χαρτί ψησίματος
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για περίπου 30/35 λεπτά (κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, ο χρόνος μπορεί να διαφέρει)

Οσο ψήνετε ρίχνουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ και το ζεστό γαλα και ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα. Μετα ρίξτε το κακάο και ανακατέψτε.

Βγάλτε το κεικ απο το φουρνο και αποκολλήστε τα τοιχώματα.

Κόψτε το κέικ σε κυβουμε πάρτε ένα-ένα κύβο βυθίστε τον στην σοκολάτα και μετα σε ένα πιάτο με τριμμένη καρύδα

και αφηστε τα σε μια σχαρα να κρυώσουν.

Ετοιμαααααααα

Προηγούμενο άρθροΤο καλύτερο Κέικ Καρότου με κρέμα και καραμέλα
Επόμενο άρθροΑφράτη πίτα λαχανικών με χειροποίητη ζύμη