Λαχανοντολμάδες
Αλλοι τα λένε γιαπράκια ..εμείς τα λέμε Λαχανοντολμάδες !!! Οπως και να τα πούμε είναι φανταστικό φαγάκι !!!
Υλικά
Ένα λάχανο μέτριο
Ένα κιλό κιμά ανάμικτο
Τρία κρεμμύδια ξερά
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα.
Μια κουταλιά πελτέ..
Χυμό από τρία λεμόνια.
Κόκκινο πιπέρι γλυκό..
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεματιζουμε το λάχανο.
Και περνούμε τα ποιο λεπτά φύλλα
Σε ένα μπολ ανά κατέβουν όλα τα υλικά με τον κιμά.
Το κρεμμύδι στον τρίφτη
Διαλέγουμε τα ποιο λεπτά φύλλα και βάζουμε μια ποσότητα κιμά και τυλίγουμε.
Τα σκληρά κομμάτια καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας
Καλύπτουμε με νερό και ένα ακόμη φλιτζάνι λάδι και χυμό λεμονιού καλύπτουμε με ένα μεγάλο φύλλο και ένα πιάτο για να μην χαλάσει το τύλιγμα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα. ..
Τα έχω βράσει σε κανονική κατσαρολα!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες
Λέγονται έτσι γιατί τίποτα δεν χρειάζεται να βράσει και να προετοιμαστεί από πριν!
Συστατικά:
• κιμάς 600 γρ.
• λάχανο 300 γρ.
• ρύζι 100 γρ.
• αυγό 1 τεμ.
• καρότα 1 τεμ.
• πράσο 1 τεμ.
• πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ 1 κ.γ. μεγάλο.
• αλάτι
• πιπέρι
Μαγείρεμα:
1. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, ανακατεύουμε με ωμό ρύζι και κιμά. Αλάτι, τριμμένο μαύρο πιπερι.
Ανακατεύουμε καλά.
2. Ρίξτε το αυγό στη μάζα και ανακατέψτε ξανά.
3. Από το μείγμα που προκύπτει, σχηματίζουμε στρογγυλά ρολά λάχανου και τηγανίζουμε σε φυτικό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
3. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα καρότα, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη και τα κρεμμύδια, αλάτι.
Προσθέστε πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ.
4. Επιστρέψτε τους λαχανοντολμάδες πίσω στο τηγάνι στα λαχανικά, ρίξτε μισό ποτήρι νερό, κλείστε το καπάκι και σιγοβράστε
για 20 λεπτά.
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: Мария Петрова