Λικέρ Εορταστικό Κυδώνι

Το εορταστικό λικέρ κυδώνι είναι ένα παραδοσιακό ποτό που παρασκευάζεται από κυδώνια, ζάχαρη, αλκοόλ και λεμόνι. Είναι ένα γλυκό και αρωματικό ποτό που συνήθως σερβίρεται σε γιορτές και ειδικές περιστάσεις.  Η γλυκύτητά του είναι ισορροπημένη και το άρωμά του είναι αναζωογονητικό.

Το λικέρ κυδώνι είναι ένα εξαιρετικό ποτό για να απολαύσετε μόνο του ή να το χρησιμοποιήσετε σε κοκτέιλ. Είναι επίσης ένα υπέροχο δώρο για τους φίλους και την οικογένεια.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

1 1/2 κιλό Κυδώνια
500 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
900 γρ νερό
40 γρ Χυμό λεμονιού
400 ml Βότκα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη ζάχαρη το νερό και το χυμό λεμονιού και τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν για ένα λεπτό απ τη στιγμή του βρασμού
Αφού έχει βράσει το σιρόπι μας χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και προσθέτουμε τα κυδώνια τα οποία τα έχουμε πλύνει πάρα πολύ καλά τα κόβουμε στα 8 δεν τα ξεφλουδίζουμε και δεν βγάζουμε τα κουκούτσια
Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα και θα το καταλάβετε ότι είναι έτοιμα όταν τα τρυπάμε με το πιρούνι και διαλύονται

Αφού έχουν βράσει τα κυδώνια μας τα αδειάζουμε σένα τρυπητό στο οποίο έχουμε τοποθετήσει ένα τουλπάνι και τα πιέζουμε ώστε να στραγγίξει το σιρόπι τους
Τα πιέζουμε και τα αφήνουμε για αρκετή ώρα να στραγγίσει το σιρόπι τους και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς

Τέλος αφού έχουμε πάρει όλο το σιρόπι από τα κυδώνια προσθέτουμε τη βότκα τα ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα. Γεμίζουμε απευθείας σε ένα ωραίο μπουκάλι και είναι έτοιμο το λικέρ μας

 

Προηγούμενο άρθροΤιραμισού cheesecake…Μικρές Ακαταμάχητες βόμβες με Nutella
Επόμενο άρθροΟμέλετα με τυρί…αξίζει να την φτιάξετε μ αυτόν το μοναδικό τρόπο