Λουκανικόπιτες

Οι Λουκανικόπιτες είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα που απολαμβάνεται σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως. Αποτελούνται από λουκάνικο που τυλίγεται μέσα σε ζύμη και ψήνεται μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό. Συνήθως σερβίρονται ζεστές και μπορούν να συνοδεύονται με διάφορες σάλτσες. Είναι ένα νόστιμο και χορταστικό φαγητό που μπορεί να απολαύστε σε κάθε εποχή του χρόνου.

Υλικά

Περίπου 800 γρ αλεύρι
250 ml γάλα
250 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
100 γρ μαργαρίνη
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Βρασμένα λουκάνικα
Κασέρι

Οδηγίες

Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό.
Προσθέστε το νερό, το σπορέλαιο, τη λιωμένη μαργαρίνη και τα αυγά και ανακατέυουμε.
Προσθέστε σταδιακά περίπου το μισό αλεύρι.
Προσθέστε το αλάτι και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Όταν φουσκώσει, την πλάθετε ελαφρώς και την ανοίγετε σε αλευρωμένο τραπέζι.
Κόψτε σε τετράγωνα και ανοίξτε ελαφρά.
Τοποθετήστε δύο λουκάνικα στο κέντρο και προσθέστε κέτσαπ ανάλογα με τη γεύση.
Αλείψτε καλά με τριμμένο τυρί και κλείστε καλά για να μην χυθεί.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και αλείψτε τα με ζαχαρόνερο.
Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.

Cooking With Uncle Rob

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λουκανικόπιτες 

Λουκανικόπιτες 

Υλικά

1 κύβο μαγιά
200 ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι,
1 αυγό,
200 γρ γιαούρτι,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
και ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Διελύσα 1 κύβο μαγιά σε 200 ml χλιαρό νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αφήστε το να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω αλεύρι, προσθέτω αυγό, γιαούρτι, αλάτι και ελαιόλαδο, ρίχνω τη μαγιά και ζυμώνω μια μαλακή ζύμη.
Το αφήνω να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα. Χώρισα τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη Χώρισα τη μισή ζύμη σε 10 ίσα μέρη.

Ανοιγω το καθένα σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο, έβαλα ένα ολόκληρο λουκάνικο στη μία άκρη και έκοψα την άλλη πλευρά σε λωρίδες όχι μεχρι το τελος της ζυμης
και μετά τυλίγω σε ρολό. Με τον ίδιο τρόπο έφτιαξα και τις υπόλοιπες μπάλες.
Τα αφήνω πάλι να φουσκώσουν για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τα αλείφω με κρόκο αυγού και τα πασπάλισα με αλάτι.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο

❤️ Σας εύχομαι μια υπέροχη μέρα να είστε υγιείς ❤️❤️❤️

ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένια τρέλα: Κέικ με τρούφα και γλάσο σοκολάτας
Επόμενο άρθροΤο κλασικό Γαλακτομπούρεκο