Λουκουμάδες με καρύδι και μέλι

Συστατικά

Για τη ζύμη

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
¼ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για γαρνίρισμα
Μέλι
κανέλα σε σκόνη προσθέστε κι άλλη αν σας αρέσει η κανέλα
Καρύδια θρυμματισμένα

Να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες
Μαγειρικό λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά και μέχρι να μην φαίνονται σβώλοι στη ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη για μια ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξεσκεπάζουμε τη ζύμη και την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για λίγα δευτερόλεπτα το κουρκουτι.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για να τηγανιστούν οι λουκουμάδες σε μέτριο τηγάνι.

Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ με λάδι στον πάγκο της κουζίνας κοντά στο κουρκούτι.
Βουτήξτε ένα κουτάλι της σούπας σε λάδι, αφαιρέστε το περιττό λάδι.
Παρτε με το χέρι σας κουρκούτι στύψτε ένα μικρό μέρος από τη ζύμη μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας.
Περνουμε με ενα κουταλι το μπαλακι που βγαινει πάνω απο την μπουνια μας και το ρίχνουμε απαλά στο καυτό λάδι.
Επαναλάβετε αυτό το βήμα πολλές φορές και βάλτε τις μπαλες σε καυτο λάδι και τους γυρίζουμε να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές.
Όταν τελειώσουν τους βγάζουμε με σουρωτήρι.

Πασπαλίστε με κανέλα πάνω από τους λουκουμάδες και γυρίστε τους για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η σκόνη κανέλας.
Τα περιχύνουμε με μια κουταλιά της σούπας μέλι και τα γυρίζουμε ξανά
Πριν σερβίρουμε τους λουκουμάδες, ρίχνουμε περισσότερο μέλι και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα καρύδια.

Καλή Απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λουκουμάδες ..

Υλικά

5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
7 gr στιγμιαία ξηρή μαγιά
2 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό
2 κουταλάκια ζάχαρης
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Μέλι
Κανέλα
Ζάχαρη
Χοντροκόψτε τα καρύδια

Μέθοδος

Διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό νερό
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε ζάχαρη και αλάτι
Φτιάξτε ένα μικρό πηγάδι στο κέντρο του αλευριού και ρίξτε το μείγμα μαγιάς.
Βάλτε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Περίπου 1 ώρα.
Όταν έχει διπλασιαστεί το μέγεθος του δώστε μια τελευταία ανάδευση με ένα ξύλινο κουτάλι
Βάλτε ηλιέλαιο σε φριτέζα και θερμάνετε 180 βαθμούς. Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη με το χέρι μας και αρχίζουμε να την κλείνουμε μέσα στο χέρι μας.

Αυτή ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Έχουμε το κουταλάκι στο άλλο χέρι και με αυτό παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνω να πέσουν μέσα στην φριτέζα. .
Προσέξτε να μην γεμίσετε με λουκουμάδες την φριτέζα θα τους κάνετε λιγους λιγους για να μην πέσει η θερμπκρασία του λαδιού.
Αφήστε τη ζύμη στο καυτό λάδι. Μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε τη ζύμη από το λάδι και τοποθετήστε την σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε το υπερβολικό λάδι.
Περιχύνουμε με μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣτρούντελ Μήλου με την ιδανική συνταγή ζύμης
Επόμενο άρθροΤούρτα Πορτοκάλι..το πιο υπέροχο γλυκό ψυγείου