Μανιτάρια Φρικασέ

Τα μανιτάρια φρικασέ είναι μια λαχταριστή και υγιεινή επιλογή! Τα χόρτα σε συνδυασμό με την τρυφερή υφή των μανιταριών, δημιουργούν ένα γευστικό πιάτο που θα σίγουρα ικανοποιήσει τους λάτρεις των μανιταριών!

Τι μου αρέσει:

  • Η γεύση: Πλούσια και γεμάτη νοστιμιά, η σάλτσα φρικασέ είναι ένα αριστούργημα από μόνη της.
  • Η υφή: Τα μανιτάρια μαλακώνουν τέλεια, χωρίς να χάνουν την υφή τους.
  • Η ευελιξία: Το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, κύριο πιάτο ή συνοδευτικό.
  • Η θρεπτική αξία: Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα άλατα, ενώ η σάλτσα φρικασέ προσθέτει πρωτεΐνη.
  • Η ευκολία: Το πιάτο είναι εύκολο στην παρασκευή του, ακόμα και για αρχάριους μάγειρες.

Μερικές προτάσεις:

  • Προσθέστε φρέσκα μυρωδικά, όπως άνηθο ή μαϊντανό, για επιπλέον γεύση.
  • Σερβίρετε το φρικασέ με ρύζι ή ζυμαρικά.
  • Για μια πιο πικάντικη εκδοχή, προσθέστε πιπεριά καγιέν ή μπούκοβο.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο φρικασέ, όπως μπρόκολο ή κουνουπίδι.

Συνοψίζοντας:

Τα μανιτάρια φρικασέ είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση, θρεπτική αξία και ευκολία στην παρασκευή. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα το λατρέψετε!

Υλικά

• 1 κιλό μανιτάρια (πόρτο μπέλο ή πλευρώτους κλπ)
• 2 μαρούλια ίσια (1 κιλό περίπου)
• 1/2 κιλό σπανάκι
• 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
• 10 πράσινα κρεμμυδάκια
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο (100 ml)
• λίγο μαύρο πιπέρι
• 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
• 1 κούπα δυόσμο
• 1/2 κούπα μαϊντανό ή άνηθο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
• 2 αβγά
• χυμό από 1 λεμόνι
* για νηστίσιμο μόνο χυμό λεμονιού ή το δένουμε με 2 κουταλιές κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα χόρτα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια (μαρούλια-σπανάκι-αγριόχορτα).
Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες στο λάδι μας μαζί με λίγο μαύρο πιπέρι.
Προσθέτουμε και τα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και αφήνουμε να μαραθούν.
Μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία προηγουμένως καθαρίσαμε απλά βγάζοντας την εξωτερική λεπτή φλούδα με
ένα μαχαιράκι και τα έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια (μπουκιές). Αφήνουμε με κλειστό το καπάκι για λίγο μέχρι
να βγάλουν τα υγρά τους και μαραθούν.

Προσθέτουμε όλα τα χόρτα μας και κλείνουμε το καπάκι να βγάλουν κι αυτά τα υγρά τους οπότε βλέπουμε ότι έχουν συρρικνωθεί πολύ.
Τότε προσθέτουμε τα μυρωδικά (μαϊντανό-δυόσμο-άνηθο). Αφήνουμε να βράσει για λίγο μέχρι να τσιμπιούνται τα μανιτάρια.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟ(vegan). Μπορούμε να “δέσουμε” το ζωμό με 2 κουταλιές κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό που το διαλύουμε και
προσθέτουμε στο φαγητό. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ (vegeterian). Χτυπάμε τα ασπράδια από δύο αβγά μέχρι να γίνουν μαρέγκα, κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους και
το χυμό από λεμόνι. Μετά παίρνουμε με την κουτάλα λίγο από το ζωμό και ρίχνουμε από ψηλά λίγο λίγο για να μην κόψει.
Το ρίχνουμε όλο στην κατσαρόλα και την κουνάμε με κυκλικές κινήσεις.

H Συνταγή είναι από το cuzinagias.gr

Προηγούμενο άρθροΧουρμάδες γεμιστοί με τυρί και καρύδι
Επόμενο άρθροΠατατοκεφτέδες “Σαν πίτσα” με ζαμπόν και τυρί ✨