Μηλοπιτάκια
Υλικά για τη ζύμη κρούστας:
400 γραμμάρια αλεύρι,
175 γραμμάρια ζάχαρη,
175 γραμμάρια βούτυρο,
2 αυγά,
1 πρέζα αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 φακελάκι βανιλλίνη.
Για την γέμιση
4 μεγάλα μήλα 2 κ.σ χυμό λεμονιού
4 κ.σ ζάχαρη
½ κ.γ κανέλλα
½ κ.γ γαρύφαλλο
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοτριμενα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για την γέμιση
Βάζουμε τα μήλα το χυμό λεμονιού και την ζάχαρη σε κατσαρόλα και βράζουμε.
Ανακατεύουμε απαλά πάνω στην φωτιά για να γίνουν σαν μαρμελάδα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε (εγώ έβαλα μέσα και τριμμένο καρύδι).
Ετοίμασα τη ζύμη κρούστας ανακατεύοντας όλα τα υλικά, την έβαλα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα (κλεισμένη με μεμβράνη)
Χώρισα την ζύμη σε 4 μέρη, το ανοιξα σε ορθογώνια και έβαλα τη γέμιση στη μέση, τύλιξα το ζυμάρι προσπαθώντας να το σφραγίσω καλά, έβαλα το ρολό σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος προσπαθώντας να βάλω από κάτω το κλεισιμο.
Τα έβαλα στην κατάψυξη για 3 ώρες. Στη συνέχεια τα έκοψα σε κομμάτια ή τα έψησα σε φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 20/25 μέχρι να ροδίσουν.
Καλή Απόλαυση