Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά αποτελεί ένα κλασικό ελληνικό πιάτο, γεμάτο γεύση και παράδοση.
Ωστόσο, η συνταγή μπορεί να διαφοροποιηθεί, ιδιαίτερα όσον αφορά το μαρινάρισμα του μπακαλιάρου.
Για να ετοιμάσετε μυρωδάτο ψάρι θα χρειαστείτε:
φιλέτο μπακαλιαρου – 700 g;
κέτσαπ – 5 κουταλιές της σούπας
σάλτσα σόγιας – 5 κουταλιές της σούπας
σκόρδο – 2-3 σκελίδες (ή σκόνη σκόρδου).
αλεύρι για πανάρισμα
λάδι για τηγάνισμα
λίγο αλάτι.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε κέτσαπ και σάλτσα σόγιας.
Κόβουμε το φιλέτο ψαριού σε μερίδες.
Βουτήξτε κάθε κομμάτι ψαριού σε σάλτσα σόγιας-ντομάτας και βάλτε το σε ξεχωριστό μπολ.
Πασπαλίζουμε με σκόρδο ή σκόνη σκόρδου. Και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για μερικές ώρες.
Αφού μαρινάρουμε, τυλίγουμε το ψάρι σε αλεύρι ανακατεμένο με μικρή ποσότητα αλατιού και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Από τη σάλτσα, στο τηγάνισμα, η μυρωδιά είναι φοβερή! Σερβίρουμε μυρωδάτο ψάρι… πχ με σκορδαλια.
Καλή όρεξη! 🐟