Χταπόδι στα Κάρβουνα

Διαδικασία για το χταπόδι:
Πλοκάμια από Χταπόδι (χρησιμοποίησα 2 μεγάλα). Καθαρίστηκαν και έπειτα τα μαγείρεψα σε μια κατσαρόλα με αρκετο νερό προσθέσα πιπέρι θρυμματισμένο σκόρδο, ενα κομμάτι λεμονιού & χυμό λεμονιού και φρέσκο δεντρολίβανο, θυμάρι για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά.
Σκουπίστε το χταπόδι και αφήστε το να κρυώσει.

Για την σάλτσα (dressing)

1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Ρίγανη,
Θυμάρι
Πιπέρι
Προαιρετικά .. λίγο σπασμένο σκόρδο.

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα μαζί. Ψήστε το χταπόδι σε μια σχάρα και το αλλοιφουμε με το μείγμα λαδιού περιστασιακά.
Όταν είναι χρυσαφένιο και καψαλισμένο βγαζουμε από τη φωτιά.
Ραντίστε το με επιπλέον μίγμα το λαδιού. Σερβίρεται με μια σαλάτα από ντοματα και κρεμμύδι Αγγούρι, ελιές και τυρί φέτα. Και φυσικά τραγανό ψωμί

Ώρα να το απολαύστε ..

Προηγούμενο άρθροΓαύρος Μαρινάτος…υπέροχος μεζές
Επόμενο άρθροΗ αγαπημένη μας Μπουγάτσα