Σιροπιαστό Γλυκό “Μπαμπάς”: Μια Απολαυστική Εμπειρία!

Το γλυκό μπαμπάς, αυτό το σιροπιαστό γλυκό με την αφράτη υφή και το μεθυστικό άρωμα, αποτελεί μια αξεπέραστη επιλογή για κάθε γλυκατζή! Η ζύμη του, φτιαγμένη με αγάπη και φρέσκα υλικά, αγκαλιάζει το σιρόπι, δημιουργώντας μια γλυκιά πανδαισία γεύσεων.

Τι κάνει τον μπαμπά ξεχωριστό:

  • Η αφράτη υφή: Η ζύμη του μπαμπά, φουσκωμένη με μαγιά, αγκαλιάζει το σιρόπι χωρίς να χάνει τον όγκο της, προσφέροντας μια μοναδικά αφράτη εμπειρία σε κάθε μπουκιά.
  • Το μεθυστικό άρωμα: Το σιρόπι, αρωματισμένο με ρούμι ή λικέρ, χαρίζει στον μπαμπά ένα σαγηνευτικό άρωμα που ξυπνάει τις αισθήσεις και προκαλεί ακατανίκητη όρεξη.

  • Η πλούσια γεύση: Η ισορροπία γλυκιάς και αλκοολικής γεύσης, σε συνδυασμό με την υφή της ζύμης, δημιουργεί ένα γλυκό που ξεχωρίζει και αφήνει μια γλυκιά επίγευση.
  • Η ευελιξία: Ο μπαμπάς μπορεί να σερβιριστεί σκέτος, με κρέμα ζαχαροπλαστικής, σαντιγί ή ακόμα και παγωτό, προσφέροντας μια ποικιλία επιλογών για κάθε γούστο.

Συνοψίζοντας:

Ο μπαμπάς αποτελεί μια κλασική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γλυκό με πλούσια γεύση, αφράτη υφή και μεθυστικό άρωμα. Είτε τον προτιμήσετε σκέτο, είτε με κρέμα ή παγωτό, ο μπαμπάς θα σας χαρίσει μια αξέχαστη γλυκιά εμπειρία!

Υλικά

2 κούπες αλεύρι Γ.Ο.Χ
1/4 κούπας χλιαρό νερό
1/4 κούπας χλιαρό γάλα,
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο,
1/4 κούπας ζάχαρη,
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα σε θερμ δωματίου,
1/8 κ.γ αλάτι
1 φακ. ξηρή μαγιά ή 20 γρ. νωπή

Για το σιρόπι
3 1/2 κούπες ζάχαρη,
2 1/2 κουπ νερό
λίγο χυμό λεμονιού και
1-2 κ.σ. κονιάκ.

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μέσα στον
κάδο του μιξερ, ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και το αλεύρι. Χτυπάμε όλα μαζί για να ανακατευτούν τα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα σιλικόνης ή αλλιώς σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα κι αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου μία ώρα.

Ψήνουμε στους 175 για 20-25 λεπτά.

Σιροπιάζουμε μόλις βγει από φούρνο (αφού κάνουμε τρυπούλες στην επιφάνεια με οδοντογλυφιδα) με το χλιαρό σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει όσο ο μπαμπάς ψηνόταν, βραζοντας τα υλικά για 5 λεπτά.

Αφήνουμε αρκετές ώρες στη φόρμα να ρουφήξει καλά το σιρόπι

Κοβουμε περιπου στην μεση

απλωνουμε σαντιγι καλυπτουμε με το άλλο μισο αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα βερίκοκο (εγώ χρησιμοποιώ μόνο spin span) και τέλος στολίζουμε με σαντιγί και κερασακια τραγανα.

Η Συνταγή είναι της roula.blogspot.com και η εκτέλεση της κας Μαίρη Αναστασοπούλου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σαβαρέν ( Μπαμπάς)

Σαβαρεν ( Μπαμπάς)

Υλικά

1 κιλο Αλεύρι δυνατό
5 Αυγα
50 γραμμάρια ζάχαρη
10 Γραμμάρια Αλάτι
60 γραμμάρια βούτυρο θρέψη ( μαγειρικό)
300 γραμμάρια Νερό ζεστό ( όχι καυτό)
50 γραμμάρια Μάγια Φρέσκια
100 γραμμάρια Γάλα
Μάγια και Γάλα το διαλύουμε
Το νερό στο τέλος

Όλα τα άλλα σε μια λεκάνη η ακόμα καλύτερα στο μίξερ
Όταν πάρει λίγο η Μάγια
Τα ρίχνουμε μέσα και ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο αλλά ανακατεύουμε συνεχώς
Το ζυμάρι θα πρέπει να κολλάει στο χέρι
Να ξέρετε ότι χρειάζεται κουπατ από ταρτακια για να πάρουν την φόρμα τους
Τα μοιραζόμαστε όπως κάνουμε τους λουκουμάδες
Ξεκουράσει μέχρι να φουσκώσει
Και ψήνουμε 160 με Αέρα για 30 λεπτά περίπου

Σιρόπι :
2 ποτήρια νερό
1ποτηρι ζάχαρη
Λίγο βανίλια

Θα πρέπει να τα σιροπιασεις
Την επόμενη μέρα

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι του Νικος Κοντος

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπουρεκάκια: Η αγαπημένη συνταγή σε ατομικό μέγεθος!
Επόμενο άρθροΚατσαμάκι: Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!