Μπιφτέκια με πουρέ πατάτας και λάχανο

Η πιο νόστιμη απλή συνταγή με λάχανο! Είναι ένα φαγητό που είναι πολύ εύκολο για όλους  Μια γρήγορη συνταγή για μπιφτέκια (μαλακά και ζουμερά ψητά). Είναι ένα πολύ αρωματικό, όμορφο και εξαιρετικά νόστιμο φαγητό, που αρέσει σε παιδιά και ενήλικες.

Απαραίτητα υλικά

Για Πουρέ
5 πατάτες
50 γραμμάρια τυριού τσένταρ
3 κουταλιές γάλα 30 ml
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 γραμμάρια
μπαχάρι, δυόσμο

Για μπιφτέκια
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 αυγα
150 γραμμάρια λάχανου ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φυτικό λάδι 30 ml
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκτριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 8 γραμμάρια
3 κουταλιές αλεύρι 60 γραμμάρια
μαύρο πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, θυμάρι
μαϊντανός

Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας τομάτα 60 γραμμάρια
1,5 φλιτζάνι νερό 300 ml

Για από πάνω
100 γραμμάρια τυριού τσένταρ

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι μαλακές στο πηρούνι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια ζυμώνουμε πολυ καλα και φτιάχνουμε ζύμη.

Μόλις ο κιμάς είναι ετοιμο πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι απο το μείγμα του κιμά πλαθετε το μπιφτέκι και βάλτε το στο ταψί.


Ανοίξτε μία λακκούβα στη μέση από τα μπιφτέκια.


Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 220 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Οσο ψήνονται τα μπιφτέκια κάνουμε πουρέ τις πατάτες.
Ρίχνουμε μεσα στο πουρέ 50 γραμμάρια τυριού τσένταρ, 30 ml γάλακτος, 4 γραμμάρια αλατιού ,πιπέρι δυοσμο και ανακατεύουμε.


Πάρτε μεγάλο κομμάτι απο το πουρε, και τα πλάθετε στο μέγεθος του μπιφτεκιού.
Τοποθετήστε τις πατάτες πάνω στα μπιφτέκια που βγαίνουν από το φούρνο.

Ανακατεύουμε 60 γραμμάρια πάστα ντομάτας με 300 ml βραστό νερό.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτί πάνω απο τα μπιφτέκια και πασπαλίζουμε με 100 γραμμάρια τυριού τσένταρ.


Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά.

Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

καλή όρεξη.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο για αρχάριους….πετυχαίνει κάθε φορά!
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα Λουκούμια Ροδιού με σιμιγδάλι