Αρνάκι φρικασέ.

Υλικά: Μερίδες 4

1 κιλό αρνί χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους
4 κεφάλια μαρούλι ρομά, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια νερό (περίπου)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα:

2 αυγα
1 λεμόνι, στυμμένο
½ κουταλιά της σούπας αλεύρι

Μέθοδος:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κομμάτια του αρνιού και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε νερό (τόσο για να σκεπάσει το κρέας), καθώς και το μαρούλι και τον άνηθο και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
Προσθέστε περισσότερο αλάτι αν χρειάζεται (για γεύση).
Μόλις ψηθεί, σβήνετε την εστία και αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να ζεσταθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια σάλτσα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το χυμό λεμονιού σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Με ένα κουτάλι της σούπας βγάζουμε λίγο από τον ζωμό από την κατσαρόλα και τον προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και του λεμονιού ανακατεύοντας.
Τέλος, προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο φαγητό και ανακατεύουμε όλα μαζί.

Σερβίρετε και απολαύστε!

ΠΗΓΗ: https://www.miggylovesfood.com/

Προηγούμενο άρθροΚοτοκεφτέδες με λευκή Σάλτσα
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με κιμά…πατάτα και κολοκύθι