Μπισκότο με γέμιση Μήλου και καρύδα

Θα φτιάξουμε ένα τόσο όμορφο μπισκότο μήλου σας το εγγυώμαι
Θέλω να πω, όλοι θα το λατρέψουν και θα σας ζητήσουν την συνταγή.
Ήταν πραγματικά υπέροχο, γι ‘αυτό σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε και εσείς

Υλικά

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 και μισό ποτήρι νερό
Μισή φέτα λεμονιού

Για την γέμιση
4 μήλα
1 ποτήρι τσάι ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για την ζύμη
250 g βούτυρο ή μαργαρίνη
2 αυγα
2 κουταλιές γιαούρτι
Ξύσμα 1 λεμονιού
1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη άχνη
2 συσκευασίες βανίλιας
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
4 ποτήρια αλεύρι

Για την επάλειψη
1 φλιτζάνι καρύδα

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε προετοιμάζοντας το σιρόπι, 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και 1 και μισό ποτήρι νερό και μισή φέτα λεμονιού και τα αναμιγνύω με ένα σύρμα. Το αφήνω να βράσει αφού το ανακατέψω καλά με το λεμόνι
Παίρνω το σιρόπι από την φωτιά, αφού το σιρόπι αρχίσει να βράζει για ένα λεπτό
Το έβαλα στην άκρη.

Βάζω τέσσερα τριμμένα μήλα στο τηγάνι και προσθέτω 1 ποτήρι ζάχαρη κρασιού σε υψηλή φωτιά.

Ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη και αφήνω να καραμελωθούν και κλείνω τη φωτιά και προσθέτω ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα (μπορείτε επίσης να προσθέσετε φουντούκια ή καρύδια) και ανακατευετε

και τα φήνετε στην άκρη.

Τώρα μπορούμε να προετοιμάσουμε την ζύμη.
Βάζω 250 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, ξύσμα λεμονιούνερό, ζάχαρη άχνη, και 2 αυγά και ζυμώνω με τα χέρια.
Προσθέτω το μισό αλεύρι, βανίλιας, μπέικιν πάουντερ και αρχίζω να ζυμώνω τη ζύμη μου


προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι (χρησιμοποιούσαμε συνολικά 4 φλιτζάνια συν 2 κουταλιές αλεύρι) μέχρι να πάρω μία μαλακή μη κολλωδης ζύμη. Η ποσότητα του αλευριού μπορεί να ποικίλει.
Παίρνω περιπου ποσότητα ζύμης 40-50 γραμμαρια και τα πλάθω σε μπαλάκια μέχρι να τελειώσει η ζύμη μου

Ανοίγω τα μπαλάκια σε μέγεθος πιατακι του καφε και βάζω 1 κγ γέμιση και τα κλείνω σε μπαλάκια


Προθερμαίνω το φούρνο μας στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, αλλά  διαφέρει από φούρνο σε φούρνο. Οταν αρχίσουν να παίρνουν ελαφρά χρώμα μπορείτε να το βγάλετε από το φούρνο.

Βάζω αμέσως τα ζεστά μας μπισκότα σε κρύο σιρόπι και τα κρατάω για ένα λεπτό μεσα στο σιρόπι γυρίζοντας συχνά στο τέλος αυτού και ενός λεπτού, μπορείτε να το βγάλετε από το σιρόπι και να τα βάλετε στην καρύδα


Βάζω όλα τα μπισκότα σε μία πιατέλα και τα αφήνω μέχρι να κρυώσουν εντελώς

Σας συμβουλεύω να τα δοκιμάσετε

Προηγούμενο άρθροΠατατομπιφτέκια με τυρί: Η απόλυτη λιχουδιά για τους μικρούς και τους μεγάλους
Επόμενο άρθροΛουκούμια ροδιού με φουντούκι και καρύδα