Αυτό το πιάτο αποτελεί ύμνο στην ελληνική κουζίνα. Η πληθώρα χρωμάτων και γεύσεων που συνδυάζονται αρμονικά σε κάθε μπουκιά δημιουργούν μια αξέχαστη γαστριμαργική εμπειρία.
Το μπριάμ στο φούρνο αποτελεί ένα πιάτο που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο γεύση, υγεία και ευκολία. Αξίζει σίγουρα μια θέση στο τραπέζι σας!
Υλικά:
3 μέτριες μελιτζάνες
3 μέτρια κολοκυθάκια
4 μεγάλες πατάτες
3 καρότα κομμένα σε φέτες
3 πιπεριές κόκκινες
3 πιπεριές πράσινες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι νερό
Αλάτι,ρίγανη,πιπέρι
Πελτέ 1 κ.σ.
Μπαχάρια 2-3
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες,τα κολοκυθάκια, τις πατάτες,τις ντομάτες,τα κρεμμύδια,τις πιπεριές σαν μεγάλες μπούκες(γιατί στο ψήσιμο θα μικρύνουν)τα καρότα σε φέτες,και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα με τη σάλτσα σε βαθύ ταψί.
Περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο,ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,1 κ.σ. πελτέ,μπαχάρια,δυόσμο,μαϊντανό.
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια η με δύο κουταλιές και ρίχνουμε και 1 φλ.νερό μη σας φαίνεται λίγο (θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο,μετά το ξεσκεπάσουμε.
Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη