Mπριός με γεύση λεμόνι γεμιστό με μαρμελάδα ροδάκινο, σουλτανίνες και καρύδια

Eτοιμο σε λιγότερο από δύο ώρες, ελαφρύ και απαλό ❤️ πραγματικά νόστιμο🤤🤤

Υλικά

1 αυγό
150 ml ζεστό γάλα
10 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς μπύρας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού
1/2 σφηνακι ρούμι
2 φακελάκια βανιλίνη
70 ml ηλιέλαιο
Μαρμελάδα ροδάκινο για γεύση
Σταφίδες σουλτανίνα για γεύση
Καρύδια για γεύση
Ζάχαρη άχνη για γεύση
Αλεύρι γ.ο.χ κατά βούληση, περίπου 450 γρ. το εβαλα λίγο λίγο για μια λεια ζυμη, δεν το ζύγισα πραγματικά.

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξυσμα λεμονιου, ρουμι, το λάδι, το αυγό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, μόλις έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου μία ώρα
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι, χρησιμοποίησα τη φόρμα για τάρτα, σχηματίζω 7 μπάλες και τις τοποθετώ στο ταψί, φτιάχνω φωλιές με τον πάτο του ποτηριού χρησιμοποιώντας τις παλάμες των δακτύλων, προσθέτω τη μαρμελάδα, τις σταφίδες και τα καρύδια ή τη σοκολάτα, Nutella, ό,τι θέλετε

και αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά ψήνετε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 180° για 25 λεπτά περίπου

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αλείφετε τα μπριός με τη μαρμελάδα

και ένα ωραίο πασπάλισμα ζάχαρη άχνη
γιατί δεν έβαλα ζάχαρη στη ζύμη, μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού που βοηθάει στο φούσκωμα.
Αυτα τα ζεστά μπριος είναι το τέλος του κόσμου ❤️

Πείτε μου αν σας άρεσαν ευχαριστώ

Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστα μπριος με κρεμα

Υλικά

ξυσμα από 1 λεμόνι
500 ml γάλα
2 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
50 γρ.κορν φλάουερ
80 γρ. βούτυρο
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
120 γρ.αλεύρι
3 αυγά
250 γρ. μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να βράσει.Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά,ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε τη φλούδα απ το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.Αδειάζουμε την κρέμα σ΄ ένα μπολ την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το γάλα.Προσθέτουμε το βούτυρο,το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.Ρίχνουμε ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας κάθε μια φορά καλά να τα απορροφήσει η οποία πρέπει να ξεκολλάει αργά απ το κουτάλι.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε κορνέ.Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί κάνουμε τετράγωνο σχήμα όπως βλέπετε στη φώτο και το γεμίζουμε με την κρέμα.


Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στην πρώτη κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κόβουμε τα μπριος στη μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα.Τα πασπαλίζουμε με άχνη και τα απολαμβάνουμε!!!!!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι απο το youtube

Προηγούμενο άρθροΜήπως ξεπαγώνατε το κρέας με λάθος τρόπο!
Επόμενο άρθροΧοιρινή με πρασοτηγανιά