Συστατικά

1 1/2 φλιτζάνι ώριμες, πολτοποιημένες μπανάνες
2/3 φλιτζάνι λάδι ελαφρύ
1 Φλιτζάνι Καστανή Ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 Φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
Πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι τσιπς ή κομμάτια μαύρης σοκολάτας

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μια φόρμα για μάφινς με χαρτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τις μπανάνες, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα.
Ρίξτε τα ξηρά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν.
Διπλώνουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
Ρίξτε με κουτάλι το κουρκούτι στις κούπες για μάφιν και, στη συνέχεια, ψήστε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν για 5 λεπτά, τα βγάζουμε από τη φόρμα για μάφιν και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.