Λαχταράτε ένα γρήγορο, εύκολο και απίστευτα σοκολατένιο γλυκό; Μην ψάχνετε άλλο! Αυτή η απλή συνταγή για μάφινς σοκολάτας θα σας χαρίσει αφράτα και γεμάτα γεύση κεκάκια που θα απολαύσετε κάθε στιγμή.
Υλικά
150 ml γάλα
100 ml ηλιέλαιο (ή λιωμένο βούτυρο)
2 αυγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
150 γρ. ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη (γεμάτες)
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
45 γρ. σοκολάτα (ψιλοκομμένη σε μικρούς κύβους, ή σταγόνες σοκολάτας)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα και το ηλιέλαιο (ή το λιωμένο βούτυρο).
Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μαζί με έναν αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προετοιμασία Ξηρών Υλικών:
Σε ένα άλλο, μεγαλύτερο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά τα ξηρά υλικά με ένα κουτάλι ή σύρμα.
Σταδιακά ρίχνουμε το μείγμα των ξηρών υλικών στο μπολ με τα υγρά υλικά, ανακατεύοντας απαλά με έναν αυγοδάρτη ή σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε υπερβολικά, ίσα-ίσα μέχρι να μην φαίνεται αλεύρι.
Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα (ή τις σταγόνες σοκολάτας) στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά για να διαμοιραστεί ομοιόμορφα.
Γεμίζουμε κάθε θήκη με τη ζύμη, περίπου μέχρι τη μέση ή λίγο παραπάνω, καθώς θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στη μεσαία σχάρα) για περίπου 15-20 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν τα μάφινς είναι έτοιμα, τρυπάμε ένα στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, τα μάφινς είναι έτοιμα.
Απολαύστε τα λαχταριστά σας μάφινς σοκολάτας! Mοιραστείτε αυτή την εύκολη συνταγή με τους φίλους σας!