Nτόνατς σοκολάτας

Υλικά ντόνατ σοκολάτας διαμέτρου 22 εκ.

180 γραμμάρια ασπράδια αβγών (περίπου 6)
180 γρ αλεύρι 00
30 γραμμάρια κακάο χωρίς ζάχαρη
150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
150 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα ή γάλα αμυγδάλου
100 ml φυστικέλαιο ή ηλιέλαιο
16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
80 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι 00, το κακάο και την κοσκινισμένη μαγιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη (100 γρ.), το λάδι, το γάλα, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα ηλεκτρικό σύρμα.
Θα πάρετε μια αρκετά συμπαγή ένωση.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ αρχίστε να χτυπάτε τα ασπράδια. Προσθέστε 50 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.
Προσθέστε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα και αραιώστε με ένα σύρμα. Αυτό θα κάνει το μείγμα πιο μαλακό.
Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπράδια, ενσωματώνοντάς τα πολλές φορές με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
Προσθέστε επίσης την ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατέψτε. Προσέξτε να μην κόψετε το μειγμα.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για ντόνατς 22 διαμέτρου, ρίχνουμε απαλά το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για περίπου 55 λεπτά.
Ποτέ μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη φάση του μαγειρέματος και κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας για να ελέγξετε αν έχει ψηθεί.
Αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος, βγάζουμε το ντόνατ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως στο φούρνο με ανοιχτή την πόρτα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΟι πιο απλές Τυρόπιτες που αγάπησε όλο το internet
Επόμενο άρθροMuffins με καρύδα και λεμόνι!