Νηστίσιμα Κουλουράκια Πορτοκαλιού
Μόλις δοκίμασα τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού από τη συνταγή αυτή και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα! Η γεύση τους είναι θεϊκή, με το άρωμα του πορτοκαλιού να κυριαρχεί και να δίνει μια φρεσκάδα σε κάθε μπουκιά. Η υφή τους είναι μοναδική, τραγανή εξωτερικά και μαλακιά στο εσωτερικό, ενώ η γλυκιά τους γεύση ισορροπεί τέλεια με την οξύτητα του πορτοκαλιού.
Υλικά:
- 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 baking powder
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- 1 ποτήρι σταφίδες
- 1 ποτήρι καρύδια ψημένα και χοντροσπασμένα
- Αλεύρι όσο πάρει
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το baking powder και το κονιάκ. Ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
- Προσθέστε τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατέψτε ξανά.
- Με με λαδωμένα χέρια, πλάθετε μπαστουνάκια ζύμης περίπου 60 γραμμαρίων.
- Πατήστε τα μπαστουνάκια ελαφρώς και πασπαλίστε τα με σουσάμι.
- Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα απολαύσετε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
- Αν θέλετε τα κουλουράκια σας πιο μαλακά, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του αλευριού.
- Μπορείτε να ψήσετε τα κουλουράκια σε αντικολλητικό ταψί χωρίς λαδόκολλα.
- Τα κουλουράκια διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για έως και 1 εβδομάδα.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Souana Souana