Νηστίσιμα Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Μόλις δοκίμασα τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού από τη συνταγή αυτή και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα! Η γεύση τους είναι θεϊκή, με το άρωμα του πορτοκαλιού να κυριαρχεί και να δίνει μια φρεσκάδα σε κάθε μπουκιά. Η υφή τους είναι μοναδική, τραγανή εξωτερικά και μαλακιά στο εσωτερικό, ενώ η γλυκιά τους γεύση ισορροπεί τέλεια με την οξύτητα του πορτοκαλιού.

Υλικά:

  • 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 baking powder
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 1 ποτήρι σταφίδες
  • 1 ποτήρι καρύδια ψημένα και χοντροσπασμένα
  • Αλεύρι όσο πάρει
  • Σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το baking powder και το κονιάκ. Ανακατέψτε καλά.
  3. Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
  4. Προσθέστε τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατέψτε ξανά.
  5. Με με λαδωμένα χέρια, πλάθετε μπαστουνάκια ζύμης περίπου 60 γραμμαρίων.
  6. Πατήστε τα μπαστουνάκια ελαφρώς και πασπαλίστε τα με σουσάμι.
  7. Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  9. Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα απολαύσετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως ξύσμα λεμονιού ή βανίλια 
  • Αν θέλετε τα κουλουράκια σας πιο μαλακά, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του αλευριού.
  • Μπορείτε να ψήσετε τα κουλουράκια σε αντικολλητικό ταψί χωρίς λαδόκολλα.
  • Τα κουλουράκια διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για έως και 1 εβδομάδα.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Souana Souana