Kουλουράκια πορτοκαλιού

Τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι ένα δημοφιλής έδεσμα της ελληνικής κουζίνας, που παρασκευάζεται κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Είναι αφράτα, αρωματικά και έχουν μια ξεχωριστή γεύση πορτοκαλιού.
Η συνταγή για τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι σχετικά απλή και απαιτεί μόνο λίγα υλικά. Τα βασικά υλικά είναι το ηλιέλαιο, ο χυμός πορτοκαλιού, η ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και η σόδα.

Η παρασκευή των νηστίσιμων κουλουριών πορτοκαλιού ξεκινά με το ανακάτεμα των στερεών υλικών σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προστίθεται το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.

Η ζύμη πλάθεται σε μικρά μπαλάκια και τοποθετείται σε ένα ταψί που έχει στρωθεί με λαδόκολλα. Τα κουλουράκια ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι ένα τέλειο γλυκό για να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Είναι νόστιμα, αρωματικά και μπορούν να σερβιριστούν σκέτα ή με άχνη ζάχαρη ή σιρόπι πορτοκαλιού.
Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στη παρασκευή των νηστίσιμων κουλουριών πορτοκαλιού:

Χρησιμοποιήστε πορτοκάλια με έντονο άρωμα.
Μην παρακάνετε το ανακάτεμα της ζύμης, ώστε να μην σκληρύνει.
Ψήστε τα κουλουράκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Υλικά

850 γραμ. αλεύρι,
1 μπεικιν παουντερ,
2 βανιλιες,
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια,
1 φλιτζάνα χυμό πορτοκαλιού μαζί με την ψίχα,
1φλιτζάνα ζαχαρι,
1 φλιτζάνα ηλιελαιο.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
Σ ένα μπόλ ανακατευω όλα τα υλικα
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
Από επάνω δεν βάζω αυγό γιατί είναι νηστισιμα και τα αλοιφω με ένα πινέλο που έχω ετοιμάσει λίγη ζάχαρη και νεράκι
και μετά από επάνω βάζω το σουσάμι.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με τον δικό σας φούρνο.

H Συνταγή είναι της κας Martha Manousaki

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε το πιο εύκολο νηστίσιμο κέικ σε χρόνο dt!
Επόμενο άρθροΓεμιστά με Γαρίδες και Καστανό Ρύζι: Όνειρο γεύσης σε Ντομάτα