Νηστίσιμα πτι-φουρ
Η αφράτη υφή, η γεμάτη γεύση και η σοκολατένια επικάλυψη τα καθιστούν αυτά τα νηστίσιμα πτιφούρ ακαταμάχητα.
Τι μου άρεσε:
- Η υφή τους είναι τόσο αφράτη και μαλακιά, που λιώνουν στο στόμα.
- Η γεύση τους είναι πλούσια και γεμάτη, χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκιά.
- Η σοκολατένια επικάλυψη είναι η τέλεια πινελιά για να ολοκληρώσει το γλυκό.
- Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα επίσημο δείπνο.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να γαρνίρετε τα πτιφουρ με τρούφα σοκολάτας ή με σαντιγί.
- Μπορείτε να τα φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες.
Συνολικά:
Αυτά τα πτιφουρ είναι ένα εξαιρετικό γλυκό για την Σαρακοστή. Είναι νόστιμα, εύκολα στην παρασκευή τους και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.
Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Βαθμολογία: 5/5
Tip: Σερβίρετε τα πτιφουρ με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή τσάι.
Υλικά
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του η για όλες τις χρήσεις με ενάμιση κ.γ μπεικιν
80γρ χυμό πορτοκάλι φρέσκο
2 βανίλιες
120γρ ζάχαρη
250γρ φυτικό βούτυρο
1 τσιμπιά αλάτι
Γέμιση
Μαρμελάδα ή νουτέλα
Για την σοκολάτα
300γρ κουβερτούρα 52%
2-3κ.σ σπορέλαιο
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη χτυπάμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα δυο λεπτά.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Βάζουμε σε κορνε με 13αρα μύτη κάνουμε μπισκότα και ψήνουμε αντιστάσεις 180 για 15-20 λεπτά.
Αφού κρυώσουν βάζουμε μαρμελάδα και τα βουτάμε σε σοκολάτα.
Καλή απόλαυση!
Μια συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις
και η φωτό της κας Georgia Moshopoulou