Νηστίσιμο και Δροσερό Γλυκό Ψυγείου

Υλικά

1500 γρ Γαλα Αμυγδάλου (Χωρίς ζάχαρη)
150 γρ ζάχαρη
130 γρ κορνφλαουρ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από μισό Λεμόνι
2 βανίλιες
2 πακέτα μπισκότα Digestive (vegan)
Λιγο Γάλα αμυγδαλου
500-600 γρ μαρμελάδα καλή της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Θα ξεκινήσουμε με την κρεμα θα βάλουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά θέλουμε να ζεσταθεί το γάλα αμυγδάλου (1300 γρ) μαζί με τη ζάχαρη γιατί έχουμε πει η ζάχαρη κάνει ένα film απο κάτω από το γάλα και δεν τα αφήνει να πιάσεις οπότε τη βάζουμε μαζί και θέλουμε να αρχίσει να ζεσταίνεται

Πάμε τώρα θα βάλουμε σε ένα μπολ 200 γραμμάρια γαλα που κρατησαμε για να αραιώσουμε το conflower και σιγά-σιγά θα ρίξουμε μέσα το γάλα όχι όλο μαζί θα κάνει κόμπους οπότε σιγά-σιγά το ρίχνουμε και ανακατεύουμε να αρχίσει να δημιουργείται ένας χυλός.
Ανακατεύουμε καλά θα δείτε στην αρχή θα αρχίσει να μαζωποιείται και σας δυσκολεύει
αλλα μετά συνεχίζουμε κανονικά δεν θέλουμε να κολλήσει τίποτα μέσα θέλουμε να μου
ομογενοποιηθεί όλο και το τα αφήνουμε στην άκρη

Πάμε τώρα θα παρουμε ένα πυρέξ βουτάμε τα μπισκοτα σε γάλα αμυγδάλου 
δηλαδή έχουμε βάλει 1,5 κιλό γάλα αμυγδάλου συνολικά για να κάνουμε την κρέμα και επιπλεον για να βουτήξουμε τα μπισκότα και καλυπτουμε πληρως την βαση του πυρεξ.

Εχει αρχίσει να ζεσταίνετε το γάλα στην κατσαρολα θέλω να βάλετε μέσα το μείγμα του
conflowers τώρα θέλω να το έχετε σε μέτρια φωτιά θα βάλουμε και λίγο ξύσμα λεμονιου
και ανακατευουμε συνέχεια μεχρι να πηξει η κρεμα (είναι λιγο ρευστή).

Κλείνουμε το μάτι βάζω λίγο λεμόνι να πάρει λίγη γεύση ακόμη πάμε τώρα να ρίξουμε και μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα καλύπτουμε όλα τα κενά και στρωνουμε απο πάνω την δευτερη σε σειρα μπισκότων να καλυψει παντου και ριχνουμε την υπολοιπη κρέμα και σκεπαζουμε με μεμβρανη που εφαπτεται της κρέμας και αφήνουμε στην άκρη να παρει
θερμοκρασία δωματιού (περιπου 2-3 ωρες)

Για το γλασο

Παίρνουμε μαρμελάδα φράουλα θα ρίξουμε μέσα λιγο λεμόνι χυμο ανακατέβουμε καλά γιατι θέλουμε να ειναι ρευστη.
Απλώνουμε πάνω απο το γλυκο κουταλιά κουταλιά απαλά για λιγο στο ψυγειο και κοβουμε να δοκιμάσουμε

Δείτε εδώ περισσότερες ωραίες συνταγές του Γιάννος Βαλιάνος

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Δείτε Επίσης: @Υπέροχη πάστα με κρέμα και σοκολάτα | Εύκολη πάστα Φλώρα

Πάστα ταψιού-Δροσερό γλυκό ψυγείου

Δροσερή Παστα Ψυγείου

Απαιτούνται συστατικά 

Για το παντεσπανι
3 αυγά
1 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη
1 ποτήρι νερό Γάλα
μισό ποτήρι λάδι
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο βανίλιας
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 φλιτζάνι γάλα

Για την κρέμα
1 Μορφατ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
2 βανιλίνες

Για το γλάσο
1 κουβερτούρα 200 γρ
150 μλ γάλα
30γρ βούτυρο

Προετοιμασια 

1. Βάλτε αυγά, ζάχαρη και βανίλια στο μπολ ανάμειξης και χτυπήστε ελαφρά για 5 λεπτά.
2. Προσθέστε γάλα και λάδι και χτυπήστε ξανά.
3. Προσθέστε το κοσκινισμένο κακάο, το μπεικιν παουντερ και το αλεύρι και χτυπήστε ξανά.
4. Ας ρίξουμε το μείγμα κέικ στο βουτυρωμένο ταψί.


5. Ας ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 20 λεπτά.
6. Ας κάνουμε τρύπες στο παντεσπάνι με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε το γάλα σε αυτό.
7. Χτυπήστε την μορφατ σε μπολ ανάμειξης .
8. Προσθέστε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπήστε ξανά.
9. Προσθέστε τις βανιλίνες και χτυπήστε ξανά
10. Απλώστε την κρέμα στο κέικ και αφήστε την να καθίσει στο ψυγείο για 1 ώρα.


11. Ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ το βούτυρο και το ζεστό γάλα από πάνω
12. Λιώνουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε να κυλήσει πάνω στο κέικ και να το κρατήσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
13. Μπορείτε να σερβίρετε διακοσμώντας με δάκρυα μαυρης σοκολτας και κοβετε όπως θέλετε και σερβίρετε.

Δείτε Επίσης: @Υπέροχη πάστα με κρέμα και σοκολάτα | Εύκολη πάστα Φλώρα

Καλή όρεξη.