Ρολό παντεσπάνι με δύο είδη μαρμελάδας και κρέμα βανίλιας

Για σήμερα σας παρουσιάζω μια συνταγή για ρολό παντεσπάνι με δύο είδη μαρμελάδας και κρέμα βανίλιας, διευκρινίζοντας ότι: Δεν μπορώ να σας κρατήσω ένα κομμάτι, Μην έρθετε να με επισκεφτείτε! το έχουμε φάει😆😆😆 Αυτή είναι απλώς μια διευκρίνιση

Υλικά:

Για το ρολό:
4 αυγά
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (4 κουταλιές της σούπας από πάνω)
80 γρ αλεύρι (4 κουταλιές της σούπας από πάνω)
1-2 βανίλιες
2-3 κ.σ. ζάχαρη για πασπάλισμα

Για τη γέμιση:
200 γραμμάρια μαρμελάδας φράουλας.
200 γραμμάρια μαρμελάδας μήλου και αχλαδιού.

Για επικαλυψη:
1 πακέτο κρέμα βανίλιας
φρέσκο ​​γάλα και ζάχαρη άχνη / αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας /

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν.
2. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια να γίνουν σαν χιονι. Προσεκτικά, προσθέστε στους κρόκους αρκετές φορές. Προσθέτουμε το αλεύρι με τον ίδιο τρόπο.
3. Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος στο ταψί του φούρνου, αλείφουμε με βούτυρο / λάδι και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C περίπου για 7-8 λεπτά. Το ψημένο παντεσπανι αναποδογυρίζεται σε ένα κομμάτι ύφασμα (ή πετσέτα κουζίνας), προ-πασπαλισμένο ολόκληρο με 2-3 κ.σ. ζάχαρη. Αλείφουμε το μισό ρολό με τη μία μαρμελάδα, το άλλο μισό με την άλλη μαρμελάδα και τυλίγουμε σε ρολό.
5.Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε το ροδόνερο και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μια σφιχτή σαντιγί.Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού


Η διακόσμηση είναι δική σας ιδέα ☺️!

Προηγούμενο άρθροΜαλακό κέικ φτιαγμένο με σοκολάτας και βανίλια
Επόμενο άρθροΤσιζκέικ κολοκύθας με μέλι