Παϊδάκια με ρύζι στο φούρνο 

Κάνετε ένα barbeque και σας έμειναν Ψητά παϊδάκια; Μην τα πετάξετε! Φτιάξτε τα παϊδάκια στο φούρνο με ρύζι για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα.

Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Τα παϊδάκια είναι ζουμερά και νόστιμα και το ρύζι απορροφά όλες τις γεύσεις.

Είναι το τέλειο πιάτο για ένα οικογενειακό γεύμα ή για ένα φιλόξενο δείπνο.

Υλικά:

  • Τα ψημένα παϊδάκια που έχουν μεινει (από μία μέρα που ψήσαμε ας πούμε!)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 φλ. νερό
  • 2 φλ. ρύζι Καρολίνα, καλά ξεπλυμένο
  • Ξηρός δυόσμος, άφθονος
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τα ψημένα παϊδάκια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το νερό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Μόλις πάρει βράση το φαγητό, το σβήνουμε από τη φωτιά.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
  6. Προσθέτουμε το καλά ξεπλυμένο ρύζι Καρολίνα.
  7. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι.
  8. Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να τραβήξει το ρύζι όλα τα υγρά.
  9. Σερβίρουμε ζεστό, απολαμβάνοντας ένα νόστιμο και οικονομικό πιάτο!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό και άλλα λαχανικά, όπως καρότα, κρεμμύδι ή πιπεριές.
  • Αντί για δυόσμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρίγανη ή θυμάρι.
  • Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο μπούκοβο ή τσίλι.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό με μια δροσερή σαλάτα ή με τζατζίκι.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καρυκευμένα αρνίσια παϊδάκια

Καλώς ήρθατε στη νόστιμη κουζίνα μας να φτιάξουμε τα πιο νόστιμα αρνίσια παϊδάκια με ενα ιδιαίτερο τρόπο που πρέπει να τον δοκιμάσετε για όποιον θέλει να ευχαριστηθεί αυτό το κρέας του αρνιού, η γεύση είναι καταπληκτική

Συστατικά:

2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπάρμπεκιου (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο
1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε το παϊδάκι πρέπει πρώτα να πλυθεί πολύ καλά πριν το ξεκινήσετε να το καρυκευσετε
Αφού πληθούν με ένα χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε κάθε ένα παϊδάκι αφού έχει πλυθεί πολύ καλά διότι δεν θέλουμε το νερό στη φωτιά για να μπορούν τα υλικά να διεισδύσουν σε αυτό.

Θα φτιάξουμε τη μαρινάδα θα χρησιμοποιήσω πάπρικα αλάτι σκόρδο σε σκόνη τζίντζερ σε σκόνη ένα μείγμα μπάρμπεκιου μοσχοκάρυδο με κάρυ αυτό είναι προαιρετικό
καστανή ζάχαρη και λάδι και τα ανακατεύω όλα μαζί και φτιάχνω μία πάστα
Προσθέστε αυτή την πάστα μέσα στο μπολ με τα παϊδάκια και αρχίζετε να τα αλείφετε.
Πάρτε το χρόνο σας για να τα κάνετε όλα καλά και να καλυφθούν τα παϊδάκια με τη μαρινάδα
Δεν χρειάζεται να το βάλεις στο ψυγείο για μία δύο ώρες μπορούνε τα παιδάκια σας πουν στη φωτιά κατευθείαν

Καλύπτουμε ένα πυρέξ με αλουμινόχαρτο στη βάση και και λαδόκολλα τακτοποιήστε τα καλά μαριναρισμένα παϊδάκια μεσα στο πυρεξ
Σκεπάστε τα από πάνω ξανά με ένα αλουμινόχαρτο να καλυφθούν καλά και να σφραγίσει γύρω-γύρω το ταψί βάλτε και δύο αλουμινόχαρτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 60 λεπτά. Μετά από 60 λεπτά δηλαδή μία ώρα το βγάζετε προσεκτικά αλουμινόχαρτα το άρωμα που θα
έχετε εδώ είναι πραγματικά εκπληκτικό είναι πολύ πολύ ιδιαίτερο μπορείτε με ένα κουτάλι να πάρει τη σάλτσα και να τη ρίχνετε πάνω από τα παϊδάκια
εννοώ από το ζουμί που θα έχει βγει και τώρα ψήστε ανοιχτό το πυρεξ για άλλα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παϊδάκια αρνίσια στο φούρνο

Παϊδάκια αρνίσια στο φούρνο

«Τα παϊδάκια είναι ουσιαστικά τα πλευρά του ζώου, από τον όγδοο μέχρι τον δέκατοπέμπτο σπόνδυλο, κοινώς για τους Γάλους οι “κοτολέτες”. Ωστόσο, επειδη δεν επαρκούν, οι κρεοπωλες κόβουν συνήθως παϊδάκια και από το μπούτι, κρεας επίσης πολύ νόστιμο. Τα γνήσια παϊδάκια, έχουν λεπτό, μακρύ κοκαλο με κρέας κατά μήκος τους, που καταλήγει σε κυκλικού σχήματος ψαχνό. Τα παϊδακια μπουτιού είναι συνήθως οβάλ, με στρογγυλό κόκαλο στο κεντρο. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το πάχος τους, καθώς πρέπει να είναι έως 1 εκ. για τα αυθεντικά παϊδάκια και 1,5 εκ. για τα παϊδάκια από μπούτι. Επειδή όμως όλα κόβονται με τον μπαλτά, πρέπει o χασάπης να καταφέρει να πετύχει το ίδιο πάχος, κάτι που δεν ισχύει για όλους τους κρεοπώλες.
Επίσης, τα παϊδάκια από μπούτι κομμένα με μπαλτά, θέλουν προσοχή καθώς έχουν θραύσματα από κόκαλα. Κι όμως είναι το ίδιο νόστιμα και έχουν περισσοτερο κρέας»

Υλικά

• 2 κιλά παιδάκια αρνίσια
Μισό Κουπ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι
• 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι ή 1+1/2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα
70 γρ. μουστάρδα πικάντικη ή άλλη της αρεσκείας μας
Μισό κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
70 ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμός λεμονιού,κατά βούληση

Εκτέλεση

1. Βάζετε τα παιδάκια σε βαθύ μπολ και τα τρίβετε με τις παλάμες χρησιμοποιώντας το αλάτι και τα μυρωδικά. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, βάζετε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού, και τα ανακατεύετε καλά, να αναμειχθούν. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό τα παϊδάκια, τα σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και τα αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστούν (μπορείτε και περισσότερο).

2. Λαδώνετε τη σχάρα του φούρνου, την τοποθετείτε στην υψηλότερη θέση και από κάτω στερεώνετε ένα ταψί, προκειμένου να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος. Στραγγίζετε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας.
Τα πασπαλίζετε με πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετείτε στη σχάρα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο γκριλ για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όσο επιθυμείτε. Διαφορετικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις
αντιστάσεις, λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί που να τα χωράει σε μονή στρώση, απλώνετε τα παϊδάκια και τα ψήνετε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤέλειες Πατάτες Φούρνου
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα Ακτινίδιο