Υλικά:

40 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
120 γραμμάρια ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 πορτοκάλι
2 αυγά
220 γραμμάρια αλεύρι σίτου
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα (κομμένα σε μικρά κομμάτια)
50 γραμμάρια αμύγδαλα (ψιλοκομμένα)

Επιπλέον επιλογές:

Πορτοκάλι
Άλλα αποξηραμένα φρούτα (σύμφωνα με το γούστο σας)
Καρύδια
Βανίλια

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα αποξηραμένα φρούτα και τα ξηρούς καρπούς.
Κόβουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς με μισό κουταλάκι της σούπας αλεύρι, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίχνουμε το μείγμα των ξηρών καρπών και φρούτων.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Πρώτο ψήσιμο:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη.
Σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι, ανοίγουμε κάθε μέρος σε μακρόστενα σχοινιά ρολα περίπου 30 εκατοστών.
Τοποθετούμε τα ρολα σε λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Δεύτερο ψήσιμο και τελική διαμόρφωση:

Αφήνουμε τα ρολα να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.
Κόβουμε κάθε ρολο διαγώνια σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί.
Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπιτα με Κολοκυθάκια
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με μύδια…συνταγή από γνωστό εστιατόριο της Αθήνας