Πανακότα με σοκολάτα και βανίλια 🍫🍓☕

Η Πανακότα με σοκολάτα και βανίλια είναι ένα γλυκό τριπλής στρώσης που είναι πολυτελές και παραδεισένιο! Η πανακότα είναι ένα από τα πιο απλά γλυκά για παρασκευή, θέλει μόνο λίγα υλικά και λίγες ώρες στο ψυγείο. Είναι κάτι διαφορετικό να σερβίρεις καλεσμένους και σίγουρα θα τους εντυπωσιάσει ❤

Υλικά 🛒

Κάνει 7-8 ποτηρια

Στρώμα Nutella:
1/3 φλιτζάνι γάλα
2 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη
2 φλιτζάνια κρεμα γάλακτος
1/3 Φλιτζάνι Ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι Nutella

Στρώμα μαύρης σοκολάτας:
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
100g Μαύρη Σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1/3 φλιτζάνι σκόνη κακάο, κοσκινισμένο

Στρώμα βανίλιας:
1/3 φλιτζάνι γάλα
2 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/3 Φλιτζάνι Ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού Essence βανίλιας

Μέθοδος:

Στρώμα σοκολάτας 
Τοποθετήστε 7 ποτήρια γλυκού υπό λοξή γωνία σε μια φόρμα για muffin για κέικ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το 1/3 φλιτζάνι κρύο γάλα. Ρίξτε ζελατίνη πάνω από το γάλα. Μετά από λίγα λεπτά ανακατεύουμε να ενωθούν.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη νουτέλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα αλλά δεν βράζουν. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη ζελατίνη στο ζεστό μείγμα της κρέμας nutella. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζελατίνη. Ρίξτε ομοιόμορφα στα λοξά ποτήρια και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να δέσει, περίπου 2 ώρες.

Στρώμα μαύρης σοκολάτας
Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το μέλι.
Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τώρα προσθέστε την κοσκινισμένη σκόνη κακάο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν ρίξουμε πάνω από τη νουτέλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να δέσει.

Στρώμα βανίλιας
Επαναλάβετε τις οδηγίες για τη νουτέλα, πασπαλίζοντας τη ζελετίνη σε 1/3 φλιτζάνι γάλα και ζεστάνετε την κρέμα με ζάχαρη.
Μόλις ζεσταθεί και ενωθεί καλά, κατεβάζουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας, ανακατεύουμε να ενωθούν και μετά ρίχνουμε τη ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το ρίξουμε πάνω στη σφιχτή πλέον στρώση σοκολάτας και ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πανακότα Φράουλας με σοκολάτα!

Πανακότα Φράουλας με σοκολάτα!

Υλικά

250 γρ μασκαρπόνε
200 ml. γάλα
100 γρ φράουλες, που πολτοποιούνται
1 κουτ βανίλια
50 g ζάχαρη
10 γρ ζελατίνη / στη συσκευασία γράφει περίπου 500 ml. υγρό /
30 ml. κρύο νερό
100 γρ κουβερτουρα λιωμένη

Εκτέλεση

1. Διαλύουμε τη ζελατίνη στο νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει.
2. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα.
3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το μείγμα δεν πρέπει να βράσει. Μόλις δείτε μικρές φυσαλίδες στο πλάι, σταματήστε.

4. Ρίχνουμε τη φουσκωμένη ζελατίνη κατευθείαν στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
5. Μοιράζουμε σε μικρά μπολ ή φλιτζάνια. Πήρα 4 μπολάκια.
6. Βάλτε το στο ψυγείο να σφίξει. Χρειάζονται περίπου 2-3 ​​ώρες, ανάλογα με τη ζελατίνη.
7. Γαρνίρετε με κομμένες φραουλες και και σοκολάτα λιωμένη!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛαζάνια με Μανιτάρια: Γεύση που Ξεπερνάει τα Όρια!
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο…από το παλιό τετράδιο της μητέρας μου