Αυτή η πάστα σοκολατίνα με μους νουτέλας και γλάσο σοκολάτας είναι ό,τι ονειρεύεται κάθε λάτρης της σοκολάτας! Το παντεσπάνι είναι αφράτο και σοκολατένιο, η μους νουτέλας πλούσια και κρεμώδης, και το γλάσο σοκολάτας δίνει την τέλεια πινελιά.

Υλικά – Εκτελεση

Τάψάκι 35χ25 εκ
Παντεσπάνι

1 κουταλιά της σούπας κακάο
5 αυγά
2 βανίλιες
180 γραμμάρια ζάχαρη
190 γραμμάρια αλεύρι
1 κ.σ νερό
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο

για το σιρόπι
200 γραμμάρια ζάχαρη
200ml νερό
χυμό λεμονιού
βράζουμε για 3 λεπτάκι

Εκτέλεση

Xτυπάμε τη ζάχαρη με τ αυαγά μέχρι να αφρατέψουν
Ανακατεύουμε σε μπολάκι το αλεύρι κοσκινισμένο τις βανίλιες το μπέικιν πάουντερ κακάο και το ρίχνουμε στα αυγά και στο τέλος το λάδι
Προσθέτουμε το νερό ανακατεύουμε απαλά ψήνουμε για 20 λεπτά 170 βαθμούς
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια στη μέση

για την κρέμα μους
500ml φυτική αντιγή
400ml nutella

Χτυπάμε την σαντιγύ να σφίξει προσθέτουμε την nutella ανακατεύουμε απαλά με μαρίζα

για το γλάσο

250 γρ κουβερτούρα γάλακτος
200 ml γάλα 2 κ.λ λάδι
Λιώνουμε σε μπεν μαρί

Συναρμολόγηση
Οταν κρυώσει το παντεσπάνι το τοποθετούμε σε ταψάκι το πρώτο κομματι σιροπιάζουμε αδειάζουμε την μισή μούς πάνω στο παντεσπάνι
Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι την υπόλοιπη μους και τέλος περιχύνουμε με την γκανάζ και τριμμένη σοκολάτα

Η Συνταγή είναι της κας Μαρια Τερζιδου

Προηγούμενο άρθροΗ παράδοση συναντά την καινοτομία: Μπακλαβάς Cheesecake!
Επόμενο άρθροΦτιάξτε Τούρτα Ναπολέων: Βήμα προς Βήμα για Εγγυημένη Επιτυχία