Πατάτες γιαχνί με κρεμμύδι και καρότο

Οι Πατάτες γιαχνί με κρεμμύδι και καρότο αποτελούν ένα κλασικό ελληνικό πιάτο, ιδανικό για όλες τις εποχές. Φτιάχνεται με απλά υλικά, όπως πατάτες, κρεμμύδι, καρότο, ντομάτα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Οι Πατάτες γιαχνί με κρεμμύδι και καρότο μπορούν να σερβιριστούν ζεστές ή κρύες, ως κύριο πιάτο ή συνοδευτικό. Είναι ένα πιάτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Είτε το φτιάξετε με την κλασική συνταγή είτε με μια παραλλαγή, οι Πατάτες γιαχνί με κρεμμύδι και καρότο είναι ένα πιάτο που θα σας αρέσει σίγουρα!

Υλικά:

1 κιλό πατάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 καρότο 
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή νερό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, την πάπρικα, το πιπέρι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό λαχανικών ή νερό.
Σερβίρουμε ζεστές με ψωμί.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή σέλινο.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί μαζί με τον πελτέ ντομάτας.
Μπορείτε να πασπαλίσετε με μαϊντανό ή άνηθο πριν από το σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μαρμελάδα που λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΑέρινες μπουκιές: Λουκουμάδες με άρωμα πορτοκαλιού!