Πατάτες γιαχνί με κρεμμύδι και καρότο

Γεύση:

  • Το πιάτο έχει πλούσια γεύση από τις ντομάτες, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
  • Η γλυκιά γεύση από τα καρότα ταιριάζει ωραία με την υπόξινη γεύση από τις ντομάτες.
  • Η σάλτσα είναι πηχτή και χυλωμένη, ιδανικά για να βουτήξετε ψωμί.

Υφή:

  • Οι πατάτες είναι μαλακές και χυλωμένες, ενώ τα καρότα διατηρούν μια ελαφριά τραγανότητα.
  • Η σάλτσα είναι λεία και βελούδινη.

Εμφάνιση:

  • Το πιάτο έχει ωραίο χρώμα από τις ντομάτες και τα μπαχαρικά.
  • Τα λαχανικά είναι κομμένα ομοιόμορφα και παρουσιάζονται ωραία στην κατσαρόλα.

Συνολικά:

  • Πρόκειται για ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί σε λίγο χρόνο.
  • Είναι ιδανικό για vegetarians και vegans.
  • Μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό.

Υλικά:

1 κιλό πατάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 καρότο 
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή νερό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, την πάπρικα, το πιπέρι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό λαχανικών ή νερό.
Σερβίρουμε ζεστές με ψωμί.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή σέλινο.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί μαζί με τον πελτέ ντομάτας.
Μπορείτε να πασπαλίσετε με μαϊντανό ή άνηθο πριν από το σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΖουμερό κέικ με μαρμελάδα που λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΑέρινες μπουκιές: Λουκουμάδες με άρωμα πορτοκαλιού!