Γλυκό πορτοκάλι 🍊
Αυτό το πορτοκαλόγλυκο είναι ό,τι πιο κοντινό σε μια ζεστή αγκαλιά! Τα ζουμερά πορτοκάλια, με την χοντρή και αρωματική φλούδα τους, λιώνουν στο στόμα, αφήνοντας μια γλυκιά και δροσερή αίσθηση. Η τέλεια ισορροπία πικρού και γλυκού, ζεσταίνει την ψυχή και ξυπνά τις αισθήσεις.
Τι μου άρεσε:
- Ζουμερή φλούδα: Ξεχάστε τα σκληρά και άνοστα φλούδια! Σε αυτό το γλυκό, τα φλούδια είναι ζουμερά και τρυφερά, γεμάτα με άρωμα και γεύση.
- Πλούσια γεύση: Η τέλεια ισορροπία πικρού και γλυκού, δημιουργεί μια γευστική εμπειρία που μένει αξέχαστη.
- Αρωματικό σιρόπι: Το σιρόπι είναι πηχτό και αρωματικό, ιδανικό για να το περιχύσετε πάνω από γιαούρτι ή παγωτό.
- Εύκολη συνταγή: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ακόμα και για αρχάριους ζαχαροπλάστες.
Συμβουλές:
- Χρησιμοποιήστε βιολογικά πορτοκάλια για να αποφύγετε τα φυτοφάρμακα.
- Μην ανησυχείτε αν τα φλούδια σας φαίνονται χοντρά. Με το βράσιμο θα μαλακώσουν και θα γίνουν ζουμερά.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά, όπως γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο, για να δώσετε μια πιο ιδιαίτερη γεύση στο γλυκό σας.
- Το πορτοκαλόγλυκο διατηρείται στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.
Συνοψίζοντας:
Αυτό το πορτοκαλόγλυκο είναι ένα υπέροχο γλυκό, γεμάτο με γεύση και άρωμα. Είναι ιδανικό για να το απολαύσετε σκέτο, με γιαούρτι ή με παγωτό. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Υλικά
2 κιλά πορτοκάλια
2 κιλά ζάχαρη ,
1 ποτήρι νερό,
1/2 λεμόνι 🍋
3 κουταλιές γλυκόζη.
Εκτέλεση
Τρίβω την φλούδα του πορτοκαλιού. Τα βράζουμε τρεις φορές τά κόβουμε ρίχνουμε την ζάχαρη βγάζει τα ζουμια του και στην συνέχεια λεμόνι 🍋 νερό τά βράζουμε και
μόλις είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε και την γλυκόζη και βράζουμε για λίγο ακόμη
Η Συνταγή είναι της κας Euaggelia Peitsidou