Υλικά:

1 συσκευασία φύλλα κρούστας για γλυκά
2 γιαούρτια στραγγιστά
1 κουπάκι (από το γιαούρτι) ζάχαρη
1/2 κουπάκι (από το γιαούρτι) αραβοσιτέλαιο
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι φρεσκο
4 αυγά
2 βανίλιες
1 μπέικινγκ πάουντερ
Ξύσμα από 1,5 πορτοκάλι

Για το σιρόπι:
1 κούπα νερό
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2,5 κούπες ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά (γιαούρτι, λάδι, μπέικινγκ πάουντερ, ξύσμα) και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, ρίχνουμε τα υγρά (χυμό πορτοκάλι, βανίλιες) και ομογενοποιούμε το μείγμα.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, τσαλακώνοντάς τα ελαφρώς.
Ρίχνουμε το μείγμα πορτοκαλιού πάνω στα φύλλα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς και μετά περιχύνουμε το ζεστό γλυκό.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά πριν τη σερβίρουμε.

Συμβουλές:

Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα πορτοκαλιού 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ή ξύσμα από 1 λεμόνι.
Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε την πορτοκαλόπιτα με φέτες πορτοκαλιού ή τριμμένα καρύδια.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Gwgw Mentsou

Προηγούμενο άρθροΓλυκόξινο χοιρινό με διάφορες πιπεριές και πιλάφι!
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρονάδα ❤️